„Curvele” şi „golanii” lui Rus lovesc în Andrei Ando

De Simion Todoca
5Comentarii
Cătălin Lazurcă (stânga) și Andrei Ando (dreapta)
Cătălin Lazurcă (stânga) și Andrei Ando (dreapta)
Consilierul Cătălin Lazurcă îi cere lui Andrei Ando să demisioneze, pentrun că a fost de acord cu Ioan Rus , demisionar din funcţia de ministru al Transporturilor.

Un comentariu al ziaristului Andrei Ando, legat de declaraţiile fostului ministru ioan rus, l-a determinat pe consilierul Cătălin Lazurcă să-i ceară acestuia să demisioneze din funcţia de manager cultural al asociaţiei Arad 2021. Redăm ntegral Comunicatul lui Marius Lazurcă.
„Faptul că domnul Ando nu cunoaşte sensurile cuvintelor pozitivism şi constructivism, dar le foloseşte dezinvolt în articole în care, ambiţios nevoie mare, îşi expune viziunea strategică pe 10 ani, asta mai treacă-meargă.

Dar cînd se apucă să ia apărarea ineptului Ioan Rus, ministrul demisionat, asta deja mi se pare stupefiant.
Nu cred că domnul Ando este unul atunci cînd scrie editoriale, şi altul atunci cînd conduce Asociaţia Arad 2021. Domnul Ando este director al Asociaţiei pentru că e ziarist, nu pentru vreo spectaculoasă performanţă personală în domeniul (managementului) cultural.

De altfel, domnul Ando nu şi-a cîştigat poziţia de manager cultural prin concurs, nici măcar unul de CV-uri. E o situaţie care ar fi trebuit să-l îndemne la prudenţă, aceea de a nu folosi Asociaţia Arad 2021 ca pe o platformă de comunicare şi afirmare personală. După cum aceeaşi sănătoasă prudenţă ar fi trebuit să-l împiedice să se poziţioneze atît de partizan şi politic în chestiunea ineptului Ioan Rus: e o poziţionare în flagrantă contradicţie cu apolitismul (sau pan-politismul) proiectului de candidatură pe care în acest moment îl coordonează.

Iată cîteva mostre, deopotrivă de inepte şi scandaloase:

“Declaraţiile ministrului Ioan Rus, privind familiile unor mun­ci­tori români din străinătate, au creat o isterie artificială. Rus are dreptate, chiar dacă a spus lu­cru­rilor pe nume, a fost excesiv de direct.”
“Da, e bine că Rus a spus lucrurilor pe nume, fiindcă a atras atenţia asupra unui flagel.”
“Opoziţia şi diaspora s-au găsit să protesteze. Nu este foarte clar ce îi deranjează: faptul că s-a pus un diagnostic franc maladiei de care suferă naţiunea, sau curajul unui demnitar de a nu se mai ascunde după degete.”

Ţinînd cont de această poziţionare publică a domnului Ando, declar, în calitate de preşedinte al Comisiei de cultură a CLM Arad, că, atîta vreme cît domnul Ando ocupă o poziţie managerială în cadrul Asociaţiei Arad 2021, eu nu voi mai susţine nici un proiect al acesteia. Mai cu seamă pentru că, din această poziţie, domnul Ando şi-a asumat şi rolul de purtător de cuvînt al proiectului de candidatură.

E, dacă vreţi, o cerere politicoasă, adresată aceluiaşi domn Andrei Ando, de a-şi prezenta demisia.

Arad 12 iunie 2015

Cătălin Lazurcă
consilier local​5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor