Dau navala la impozite

De Simona Butaru
Dau navala la impozite
Peste 500 de arădeni şi-au achitat, în prima zi, impozitele locale pe tot anul în curs. Primăria a încasat peste 100.000 de euro.

ARAD. Nu ne-am dezminţit, nici în acest an, în privinţa achitării impozitelor şi taxelor locale. Primăria Arad a colectat, în prima zi în care a deschis casieriile, peste 100.000 de euro de la arădeni! Arădenii au putut achita, începând de luni, impozitele şi taxele locale. Primăria nu a anunţat decât în ziua în care s-a şi dat efectiv startul colectării impozitelor şi taxelor locale pe anul 2014. Acest fapt nu a afectat, însă, numărul arădenilor care s-au şi achitat de datorii.

Nu mai puţin de 1.333 de plăţi au fost contabilizate, luni, până la ora 16.00! În total, cu două ore înainte de închiderea casieriilor Direcţiei Venituri, s-au colectat la bugetul local 453.375 lei. Asta, în condiţiile în care nu au fost contabilizate plăţile făcute on-line. Dintre contribuabilii veniţi luni la Direcţia Venituri, 101 au fost persoane juridice, iar 1.232 – persoane fizice. Dintre aceştia, 551 de persoane fizice au plătit integral impozitele locale pe 2014, beneficiind de bonificaţia de 5% la impozitul pe clădiri oferită prin Hotărâre de Consiliu Local. „Contribuabilii arădeni au fost întotdeauna conştiincioşi în privinţa achitării datoriilor la bugetul local”, ne-a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Contribuabilii arădeni au posibilitatea de a alege între cinci variante de plată: la una dintre cele trei locaţii ale Primăriei, online sau la oficiile poştale.

Primăria Arad a anunţat, luni: “Direcția Venituri a Muncipiului Arad informează contribuabilii că începând din 13 ianuarie 2013 se pot achita taxele și impozitele locale pentru anul 2014. Plata se poate face la casieriile de la sediul Direcției Venituri, pe str. Mucius Scaevola nr.11, la sediul Primăriei (Bd. Revoluţiei nr.75, casieria din incinta Palatului Cenad), la sediul din Piaţa Fortuna, cât și online pe site-ul www.primariaarad.ro”. Serviciul de încasare impozite și taxe locale va fi disponibil începând din 14 ianuarie 2014 și la oficiile poștale.

Reducere de 5%

Termenul pentru achitarea impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al lui 2014 este de 31 martie. Dacă arădenii optează să plătească, până la această dată, impozitul pe clădiri pentru întreg anul, aceştia vor beneficia de o reducere de 5% din totalul sumei datorate.

Hotărârea se poate studia

Taxele și impozitele locale au fost stabilite de Consiliul Local prin Hotărârea nr.280 din data de 23 decembrie 2013, nivelul acestora fiind neschimbat față de anul 2013, subliniază Municipalitatea. Actul normativ poate fi consultat pe site-ul www.primariaarad.ro

CITESTE SI:

Scutiri de impozite pentru specialistii din domeniul IT0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !