De unde vin porcii în Alfa?

De M.B.
29Comentarii
De unde vin porcii în Alfa?
© Ferma de porci unde porțile sunt larg deschise FOTO: M.B.
Am descoperit ferma porcilor care invadează cartierul Alfa. Aceasta e situată pe strada Mărului.

Porci pe pista de biciclete, porci printre blocurile din Alfa, pe trotuare și pe spațiile verzi din zonă. Animalele își urmează zilnic drumul către cartier, în căutarea hranei, plecând de la o fermă de pe strada Mărului și de la câteva colibe.

Locuitorii cartierului Alfa se plâng de mulți ani că porcii se plimbă liberi printre blocuri, călcând spațiile verzi și lăsând în urmă gunoaie în căutarea hranei. Ei eu reclamat mereu că animalele sunt lăsate libere de către romii care și-au improvizat colibe sau chiar case pe strada Mărului. La solicitarea unor locatari nemulțumiți ai blocurilor, Jurnal Arădean/Aradon a mers pe urmele porcilor, descoperind ferma de unde sunt lăsați să plece în fiecare dimineață.

Ferma improvizată se află la capătul străzii Mărului, spre pădurea Ceala. Porțile sunt larg deschise, iar în jurul ei se plimbă, chiar și pe pista de biciclete, turme de porci. Doar cei care nu au plecat către cartier, cum fac unii dintre grăsuni, care urmează același drum în fiecare dimineață, găsind mai ușor mâncare lângă containerele dintre blocuri.

Nimeni nu a fost de găsit la fermă pentru a da explicații pentru faptul că animalele se plimbă libere pe străzi, căutând gunoaie. Câțiva vecinI spun însă că proprietarii nu locuiesc la fermă, ci au lăsat porcii în grija unor familii de romi.

21 de amenzi

Nu este singurul loc din care pleacă grăsunii, caii sau vacile spre cartierul de blocuri. Câteva colibe din apropierea autostrăzii mai sunt indicate de către localnici. Doar în ultimul an, Poliția Locală locală a dat 21 de amenzi pentru animalele lăsate nesupravegheate pe străzi, dintre care 15 sunt pentru porcii, vacile și caii găsiți în Alfa. Amenzile, cuprinse între 100 și 500 de lei, nu i-au speriat, însă, pe proprietari.

Bază sportivă pe locul colibelor

Colibele ar putea dispărea de pe strada Mărului în următorii ani. Primarul Gheorghe Falcă a afirmat, cu mai multe ocazii, că există un proiect de reconversie a zonei. Ar urma să fie construit un complex sportiv, care să cuprindă terenuri de tenis, de baschet, de handbal, de fotbal și de rugby. Se are în vedere inclusiv construirea unor tribune, pentru ca baza sportivă să poată găzdui competiții oficiale, și a unei săli de sport pentru gimnastică ritmică, box, judo sau alte sporturi de contact.

Taguri: , ,


29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor