Decizie de urgenta pentru incheierea exercitiului bugetar

De Simona Butaru
La şedinţă Foto: JA
La şedinţă Foto: JA
ARAD. Legea i-a adus pe consilierii municipali la ședință extraordinară de urgență pentru a aproba în termenul legal (cel târziu 9 ianuarie) măsuri strict contabile privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2014. Ședința a avut loc vineri dimineață și a durat doar câteva minute, pe ordinea de zi regăsindu-se doar două proiecte.

Aleșii au fost chemați să aprobe proiectul „privind acoperirea definitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare a bugetului local aferent anului 2014 din excedentul bugetului local aferent anului 2014”.

În preambulul proiectului se specifică faptul că „execuţia bugetului local în anul 2014 s-a încheiat pe secţiunea de funcţionare cu excedent în cuantum de 52.459.406,99 lei, iar secţiunea de dezvoltare cu deficit în sumă de 31.069.573,43 lei, rezultând pe total buget local un excedent în cuantum de 21.389.833,56 lei”.

Legea (Ordinul Ministrului Finanţelor Publice 1780/2014 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2014) prevede „aprobarea acoperirii prin hotărâre de consiliu a deficitului definitiv rezultat din efectuarea unor plăţi nete în anul curent mai mari decât veniturile încasate în anul curent”, se precizează în proiect, urmând apoi ca pe baza hotărârilor consiliilor locale, unităţile Trezoreriei Statului să înregistrez operaţiunea de acoperire definitivă a deficitelor secţiunilor respective, pe bază de notă contabilă.

Al doilea proiect a vizat „aprobarea drepturilor băneşti pentru personalul didactic și didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Arad, care solicită cheltuieli de deplasare aferente lunii noiembrie 2014”. Profesorii din 10 grădiniţe, 11 şcoli, 9 licee şi un seminar își vor primi în scurt timp banii pe care i-au cheltuit (sau măcar o parte din ei) pentru a merge şi a veni de la şcoală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !