Demisie sau razbunare I.S.J.?

De Vasile Filip
Reactualizat la:
16Comentarii
Prof. Mircea Potocean
Prof. Mircea Potocean
Pe prof. Mircea Potocean nu-l afectează că nu mai e director, ci modul cum s-a procedat.

ARAD. Aşa cum v-am informat, ieri, noul an şcolar va începe la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad cu un nou director. Este vorba de prof. Radu Bereteu, care îl va înlocui, de la 1 septembrie, pe prof. Mircea Potocean.

Schimbare pe demisie

Care este motivul schimbării, aflăm de la prof. Claudius Mladin, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad. „Domnul director prof. Mircea Potocean – ne-a declarat, sâmbătă, inspectorul general Claudius Mladin – a venit în primăvară la mine cu o demisie pe motiv de sănătate. L-am rugat frumos să rămână până la sfârşitul anului şcolar. Acum am dat curs demisiei şi cu data de 1 septembrie l-am numit director cu delegaţie – detaşare în interesul serviciului – pe prof. Radu Bereteu. «Interimatul» va fi până la organizarea concursului pentru acest post, dar nu mai mult decât până la încheierea anului şcolar 2013-2014”.

Răzbunare I.Ş.J.?

Prof. Mircea Potocean ne-a spus, azi, că lucrurile nu stau tocmai aşa. „Mi-am dat demisia, dar se ştie că nu am făcut-o din motive de sănătate (am chiar scris pe cerere «din motive personale») – precizează prof. Potocean. Iar acestea sunt cele pe care le ştie toată lumea, şi au pornit de la hotărârea I.Ş.J. de a reduce planul de şcolarizare, cu o clasă, la Colegiul Naţional «Moise Nicoară» (problemă mediatizată la acea vreme). După ce s-a primit răspunsul de la Ministerul Educaţiei, că vom rămâne cu numărul de clase planificate iniţial, am depus, la I.Ş.J., o cerere de retragere a demisiei. Şi de atunci nu am mai avut nici un fel de dialog cu conducerea Inspectoratului. Nu aveam cum să-mi dau demisia în această toamnă pentru că am un proiect important de realizat: cea mai mare investiţie într-o şcoală din România. Proiectul trebuia finalizat şi, de regulă, eu nu las lucrurile neterminate. Cred că era firesc să fi existat înainte un dialog nu cum, din păcate, am aflat, «la colţul străzii», de decizia I.Ş.J.”

Noul director

Prof. Radu Bereteu s-a născut, în 29 iunie 1972, la Marghita (judeţul Bihor).

Este absolvent al Facultăţii de Geografie din Timişoara. Lucrează, ca profesor de geografie, la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” de aproximativ 20 de ani. A avut multe rezultate notabile la olimpiade, este implicat în viaţa şcolii, interesat de pasiunile şi performanţele elevilor, un diriginte iubit, respectat şi admirat, un profesor de nota 10 (şi-a luat gradele cu 10). La Colegiul Naţional „M. Nicoară” lucrează şi soţia sa , Alina Bereteu (care predă tot geografie).16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor