Deputatul Flavius Măduța îi cere lui Falcă să prezinte documente

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
4Comentarii
Deputatul Flavius Măduța îi cere lui Falcă să prezinte documente
O nouă replică pe aceeași temă: intrarea în circuitul turistic a Cetății Aradului.

ARAD. Declarații și documente, replici și reacții în lanț în problema Cetății Aradului. Una arzătoare pentru comunitate, dar mai ales pentru oamenii politici.

Un prim document (răspunsul ANL legat de situația cererilor pentru locuițele militarilor) însoțit de un comunicat din partea deputatului Flavius Măduța, un răspuns din partea primarului și, din nou, o replică la răspuns din partea deputatului.

Pe scurt, pentru cei care au ratat vreuna din replici, vă reamintim că deputatul Flavius Măduța a adresat o solicitare ANL pentru a confirma sau nu dacă Primăria Arad a depus o cerere pentru construirea de locuințe ANL pentru militarii care ar urma să plece din Cetate. Era una dintre condiții pentru ca ministerul să accepte mutarea militarilor din Cetate. ANL a confirmat că nu există nici o cerere dinspre Primăria Arad. Primarul Gheorghe Falcă a venit cu replica: nu Primăria trebuie să ceară locuințe ANL pentru militari, ci Guvernul, pe care îl acuza, în plus, de faptul că nu a alocat nici un leu pentru cererea primăriei de ridicare a 408 locuințe ANL pentru tineri și de dezinteres față de problemele Aradului.

O nouă replică

Răspunsul primarului nu a rămas fără replică din partea deputatului. Măduța îi solicită lui Falcă să facă publice actele prin care au fost făcute solicitări pentru apartamentele ANL: „Dacă Primăria Arad sau CLM au depus o solicitare pentru construcţia de apartamente ANL destinate militarilor, să le facă publice şi să corectăm împreună eroarea Guvernului. Dar să prezinte documente, nu poveşti sau declaraţii politice. De asemenea, am transmis opiniei publice din Arad, odată cu răspunsul primit din partea ANL care arată că administraţia locală din Arad nu a depus cerere pentru apartamente destinate militarilor, copii după HCLM nr 139 din 2010 şi după HG 1 100 din 2010. Prin HCLM, administraţia condusă de Gheorghe Falcă îşi asuma foarte clar construcţia unor apartamente ANL. În Hotărârea de Guvern se arată foarte clar, la art. 4: «(1) Consiliul Local al Municipiului Arad va transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în condiţiile legii, un număr de 250 de unităţi locative, împreună cu terenul aferent acestora, pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale, realizate prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe»”, a menționat deputatul.

Mai mult, deputatul îl face pe primar responsabil de eșecul transferării Cetății în circuitul civil. „În aceste condiţii şi cu aceste documente în vigoare, pe care dânsul le-a negociat şi le-a girat şi pentru care a cerut votul în CLM, niciun Guvern nu poate da Cetatea arădenilor. Încă o dată, eu vorbesc pe documente, nu fac pe politrucul. În calitatea sa de om politic, domnul Falcă poate să spună orice prostie, nu mă interesează. În calitatea sa de primar, prin ce spune, ce face şi ce semnează implică Aradul şi locuitorii Aradului. Este foarte clar acum că în privinţa Cetăţii Aradului, din 2010 şi până acum, Gheorghe Falcă a făcut o serie de demersuri neserioase şi şi-a asumat în numele arădenilor obligaţii care nu pot fi îndeplinite. Ar fi bine să recunoască acest lucru, să nu mai fugă de responsabilitate şi să reia demersurile pentru a obţine Cetatea Aradului, asumând în numele arădenilor obligaţii care pot fi respectate. Aceste demersuri pot fi făcute de primarul Aradului, nu de către altcineva!”, a concluzionat deputatul Măduţa.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor