Destinatiile preferate de Revelion

De Diana Dutu
Destinatiile preferate de Revelion
Arădenii au ales zona Maramureşului şi Braşovului, dar şi Budapesta, Viena ori… Dubai.

ARAD. Revelionul. Pentru unii e o zi oarecare şi o tratează în consecinţă. Pentru alţii e o zi specială care merită sărbătorită. Trecerea dintre ani poate fi marcată acasă, cu banalitate, în faţa televizorului, sau poate fi transformată într-un eveniment fastuos „consumat” – în funcţie de preferinţe şi posibilităţi financiare – într-un local din oraş sau într-o staţiune exotică. Cu siguranţă planurile au fost făcute deja, iar unele dintre ele au şi demarat…

Nu deţinem date privind numărul arădenilor care stau acasă de Revelion şi nici al celor care au ales un program special pentru această noapte. Dar am aflat ofertele propuse de agenţiile de turism şi „pachetele de Revelion” cele mai solicitate de concitadinii noştri. Dacă în privinţa ofertelor tursitice, toate gusturile au putut fi satisfăcute, în ceea ce priveşte cererea, criteriul principal de selecţie a fost preţul. Arădenii s-au orientat, în cea mai mare parte, spre ofertele mai… accesibile din punct de vedere financiar. Şi, în mod surprinzător (sau nu?), pentru unii s-a nimerit ca Revelionul la Budapesta sau Viena să fie mai ieftin ca Revelionul în Poiana Braşov sau Sinaia…

Pe plaiuri mioritice

În ceea ce priveşte ofertele din ţară, Maramureşul şi Braşovul s-au numărat printre preferinţele arădenilor. La o pensiune din Botiza, spre exemplu, o zi de cazare cu demipensiune costă 120 de lei, la această sumă adăugându-se costul mesei festive de Revelion: 120 de lei. O altă pensiune din aceeaşi localitate propune pachete de trei nopţi la 600 de lei, patru nopţi la 750 lei sau cinci nopţi la 870 lei. Pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune, plus masa festivă de Revelion la o pensiune din Borşa, preţurile variază între 1.000 şi 1.200 de lei/peroană.

Poiana Braşov reprezintă destinaţia favorită pentru cei mai fiţoşi şi mai… cu posibilităţi. 490 de euro pentru un sejur de patru nopţi de cazare la o pensiune de trei stele din Poiană e una din opţiunile oferite amatorilor. La un hotel de patru stele, pachetul de Revelion costă 3.200 de lei/persoană, în preţ fiind incluse cinci nopţi de cazare cu demipensiune şi cină festivă de Revelion, la care se adaugă diverse programe de divertisment, acces la piscină şi saună. Există şi opţiuni… luxoase pentru Poiana Braşov, un pachet de Revelion din această categorie ridicându-se la nu mai puţin de 839 de euro/persoană/6 nopţi!

Oferte externe

Dacă ne raportăm la cei 800 de euro din Bucegi, 150 sau 190 de euro pentru Budapesta ori Viena par un… fleac. Ce-i drept, serviciile incluse în aceste preţuri sunt destul de modeste, dar îţi oferă şansa de a te lăuda că ai petrecut Revelionul într-o capitală imperială! O agenţie de turism din Arad a organizat două astfel de „ieşiri” de Revelion. Preţul pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul şi ghid turistic în Viena este de 190 de euro (fără cină de Revelion). Aceeaşi ofertă, valabilă pentru Budapesta, costă 150 de euro.

Dar arădenii au avut la dispoziţie şi destinaţii mai… speciale. Mulţi s-au interesat de ele, puţini au şi cumpărat. Căci nu e de ici de colo să scoţi din buzunar 1.100 de euro, chiar dacă e vorba de o săptămână petrecută în Dubai! Oferta include biletul de avion, taxe de aeroport, transferul la hotel şi cazare şapte nopţi. Şi, dacă tot sunt aici, pofticioşii n-ar trebui să rateze un prânz la restaurantul renumitului hotel Burj al Arab, care costă 135 euro/persoană!

O ofertă extrem de tentantă aflată la dispoziţia arădenilor a venit – ce-i drept, „în ultimul minut” – tocmai din Maldive: 1.600 de euro/persoană pentru nouă nopţi de cazare cu pensiune completă. Pentru cine a avut la dispoziţie un asemenea buget de Revelion, „afacerea” a fost mai mult decât avantajoasă, dat fiind că preţul real pentru un asemenea pachet este de aproape 3.000 de euro!

Amintiri frumoase

Indiferent de locul unde ne aflăm în noaptea de Revelion, important e să ne simţim bine şi să ne creăm cât mai multe amintiri frumoase.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !