Doar câteva zile până la scadenţa declaraţiilor de venit

De Alin Gherasim
Doar câteva zile până la scadenţa declaraţiilor de venit
ARAD. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad atrage atenţia că două dintre tipurile de declaraţii de venit sunt scadente în zilele care urmează, respectiv în data de 25 mai.

Potrivit lui Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Finanţelor, formularul 200, care este, în fapt, declaraţia privind veniturile realizate în România, trebuie depusă până în 25 mai de către persoanele care au realizat venituri provenind din activităţi independente (venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală), cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, silvicultură şi piscicultură, transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise sau operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni de acest gen.
Tot în 25 mai este termenul limită şi pentru depunerea formularului 221, adică declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit. Aici sunt incluse persoanele care realizează venituri din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea sau din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
Ambele tipuri de formulare, atât 200, cât şi 221, pot fi descărcate de pe www.anaf.ro sau pot fi obţinute de la sediile unităţilor fiscale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !