Două noi blocuri pe Tarafului

De Diana Dutu
1Comentariu
Strada Tarafului, destinată arădenilor cu probleme sociale FOTO: D.D.
Strada Tarafului, destinată arădenilor cu probleme sociale FOTO: D.D.
Adică 64 de noi locuinţe sociale cu una şi două camere. La parterul blocurilor vor fi spaţii comerciale şi de servicii.

Municipalitatea are de gând să extindă zona de lcouinţe sociale de pe strada Tarafului din cartierul Sânicolau Mic prin construirea a două noi blocuri pe structură metalică. În prezent, se află în derulare o licitaţie publică pentru găsirea unei firme care să întocmească proiectul tehnic pentru construcţia celor două blocuri. Primăria este dispusă să plătească 261,102 lei pentru serviciile de proiectare.

Multe cereri

„Având în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru aceste locuinţe de tip social, administraţia locală doreşte extinderea acestei zone prin construirea unui cvartal cu funcţiunea de locuinţe, spaţii comerciale şi de servicii. Prin construcţiile propuse se urmăreşte creşterea nivelului de trai pentru persoanele încadrate în categoria celor cu probleme sociale”, se arată în anunţul de licitaţie.

Detalii tehnice

Aşa cum aminteam anterior, cele două blocuri de pe Tarafului vor fi ridicate pe structură de rezistenţă metalică. Construcţiile vor avea planșee din beton armat, închideri exterioare din panouri sandwich metalice (placat cu ghips carton spre interior), învelitoare tip șarpantă, finisaje obișnuite pentru acest tip de locuințe.

Fiecare bloc va avea câte două etaje, parterul fiind prevăzut cu spații pentru servicii și/sau pentru comercializare produse alimentare. În fiecare bloc vor fi amenajate câte 32 de apartamente din care 20 cu o cameră (35 mp suprafaţă utilă) şi 12 cu două camere (51,7 mp suprafaţă utilă). Apartamentele vor fi dotate cu baie proprie şi bucătărie, vor avea instalații și branșamentele pentru apă, canalizare, gaz, energie electrică şi cablu TV. Fiecare bloc va fi dotat cu centrală termică proprie pentru asigurarea căldurii în locuință și a apei calde, acesta fiind alimentată cu gaz metan.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor