Două poduri, patru pasarele pietonale și două ecluze

De Monica Ardelean
9Comentarii
Două poduri, patru pasarele pietonale și două ecluze
Două poduri, patru pasarele pietonale și două ecluze
Acestea sunt, pe scurt, planurile Primăriei Arad pentru viitorul orașului de pe Mureș.

„Avem de lucru încă zece ani de aici înainte”, a concluzionat Gheorghe Falcă la finalul celor aproape 100 de minute în care au fost expuse proiectele municipalității privind viitoarele poduri și pasarele care ar putea fi construite la Arad. Prezentările reprezentanților Primăriei (Radu Drăgan, arhitectul-șef al orașului, și Elena Portaru, director executiv al Direcției tehnice), completate de intervenția în final a edilului local, Gheorghe Falcă, au navigat în jurul aceluiași subiect: Mureșul și cum îl transformăm din barieră în punte de legătură între diferite părți ale orașului.

Ce a propus Primăria

În viziunea municipalității, Aradul ar avea nevoie de cel puțin încă două poduri: unul la capătul străzii Andrei Șaguna care să lege Pârneava de Aradul Nou, în zona străzii Tabacovici, și un nou pod lângă Podul Traian (în fapt revigorarea unui vechi proiect al primăriei). Pe lângă acestea, intrarea Cetății în circuitul turistic impune noi legături între cetate și oraș, care ar putea fi rezolvate, spun cei din Primărie, prin încă trei sau patru pasarele pietonale. Mai mult, în plus, edilul local a lansat și posibilitatea amenajării a două ecluze pe râul Mureș.

Ce au propus arădenii

Cei 7 arădeni care au luat cuvântul au susținut, unii dintre ei, proiectele primăriei, ba chiar au mai sugerat construirea a încă 2 poduri (în nordul și estul orașului,) ceilalţi au revenit cu subiecte mai vechi dar la fel de usturătoare: pistele de biciclete și reabilitarea fațadelor de pe centru pentru „recâștigarea frumuseții orașului”.

Moderatorul discuției, de data aceasta fără patimă, a fost city-managerul orașului, Claudia Macra, care a anunțat deja că vor urma mai multe dezbateri și consultări pe proiectele de interes major, precum strategia pe sănătate sau cea pe traficul greu.

Cu siguranță fiecare proiect va mai avea parte de propriile lui dezbateri și prezentări și până la momentul tăierii panglicii va mai curge ceva apă pe Mureș.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor