E liber la fotoliul teatrului?

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
1Comentariu
E liber la fotoliul teatrului?
Primăria anunţă organizarea concursului de management pentru Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad. Din informaţiile noastre, actualul director ar putea avea concurenţă serioasă.

Arad. Primăria Arad a decis, după ce a primit în prealabil undă verde de la consilierii municipali, să organizeze concurs de management pentru ocuparea postului de manager la teatru. Contractul de management al actualului director, Bogdan Costea, expiră, aşa că se impune alegerea unui manager pe următorii trei ani, aşa cum s-a întâmplat deja la Filarmonică.

Cerinţele impuse de Primărie pentru fotoliul cel mare de la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” nu sunt dintre cele mai grele: se cere ca acel ce râvneşte la fotoliul cu pricina să aibă cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre UE și domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu şi studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul științe umaniste și arte; ramura de știință – arte, artele spectacolului, cinematografie și media, teatru și artele spectacolului. La aceste cerinţe s-ar adăuga vechimea în specialitatea studiilor menționate mai sus de minim 3 ani, obligaţia de a nu-i fi încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile în ultimii 7 ani, cerinţa să nu fi suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează, condiţia să nu deţină o funcţie de conducere la o altă instituţie din România şi obligativitatea de a nu fi împlinit vârsta legală pentru pensionarea pentru limită de vârstă.

Un an de experienţă

O singură cerinţă în plus ar putea să te ducă cu gândul că Primăria are dorinţe conturate foarte clar când vine vorba de persoana care trebuie în viziunea mai marilor instituţiei să ocupe acest fotoliu: experienţă în management minim 1 an. O condiţie destul de exclusivă şi care vine, fără doar şi poate, în favoarea actualului manager.

Ceea ce nu înseamnă însă că regulile jocului impuse de Municipalitate i-au descurajat pe cei care sunt convinşi că pot trasa mai bine destinele acestei importante instituţii de cultură din Arad.

Şi candidaţii

Din informaţiile pe care le deţinem, cel puţin două personalităţi din lumea teatrului sunt interesate în procent mai mare sau mai mic să îşi încerce norocul la acest concurs. Dacă în cazul Filarmonicii, lucrurile păreau bătute în cuie înainte cu mult de concursul pentru postul de manager la care s-a prezentat în final doar Alin Văcean, preferat de autorităţile locale pe fotoliul acelei instituţii, la teatru lucrurile s-ar putea să nu stea atât de bine. Nu demult, ce-i drept, Bogdan Costea era printre favoriţii mai marilor Primăriei Arad, asemeni lui Alin Văcean. E greu de spus dacă situaţia s-a schimbat dramatic sau nu în ultimele luni. Vom afla cel mai probabil acest lucru la mijlocul lunii noiembrie, când se va pune punct final concursului pentru postul de manager al Teatrului Ioan Slavici Arad.

Când are loc concursul?

Până atunci, cei care vor să-şi încerce norocul au timp până la 30 octombrie să depună planurilor de management şi dosarele de concurs. Pe 31 octombrie va avea loc selecția dosarelor, între 31 octombrie –13 noiembrie se va derula analiza planurilor de management, în timp ce pe 17 noiembrie se vor susţine planurile de management în cadrul interviului. Dosarele de concurs şi planurile de management se pot depune la sediul Primăriei Municipiului Arad până în data de 30 octombrie 2014, ora 17.00.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor