Educaţie Montanistică în Parcul de la Căsoaia

De Valentin Goran
Educaţie Montanistică în Parcul de la Căsoaia
La Căsoaia a fost inaugurat Parcul Tematic de Educație Montanistică, un proiect unicat în partea de vest a țării.

De acum înainte, în Tabăra de la Căsoaia, profesorii, studenții, elevii și tinerii arădeni vor fi educați în ceea ce privește montanistica, drumețiile, primul ajutor, supraviețuirea în caz de nevoie etc. Scopul este acela de a încuraja și promova „turismul verde”. Multitudinea de trasee montane, deosebit de frumoase de-a lungul și de-a latul județului Arad, marcate corespunzător de către echipele de salvamont-salvaspeo din subordinea Consiliului Județean Arad sunt un atuu pentru tabără și cursanți. De aici, de la Poalele Highișului (de fapt, chiar de la Tabăra de la Căsoaia) se deschid mai multe trasee montane excelente, pe grade diferite de dificultate sau de lungime. Unele fac legătura între cetățile Șiria și Șoimoș, altele pun în valoare Vârful Highiș sau platouri montane deosebit de frumoase.

Proiect în valoare de 145.000 de lei

Trebuie precizat că tot aici poate fi vizitată și o expoziție permanentă dedicată primului montanolog din această parte a Europei, Czaran Gyula din Șepreuș. Chiar și primul pavilion de la Căsoaia, edificat de Prințul Schulkovski în anul 1932, este legat nu doar de vânătoare, ci și de montanistică. „Am inaugurat Parcul Tematic de Educație Montanistică, un proiect în valoare de 145.000 de lei, care vine să întregească zestrea Taberei de la Căsoaia. Anii viitori vom organiza și concursuri naționale sau internaționale de montanistică, pentru a pune în valoare atât Tabăra de la Căsoaia, cât mai ales frumusețile naturale din județul Arad”, a declarat Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !