Efectul Colectiv: Casa de Cultură a Sindicatelor Arad şi-a închis sălile!

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
5Comentarii
Efectul Colectiv: Casa de Cultură a Sindicatelor Arad şi-a închis sălile!
Reprezentanţii Casei de Cultură a Sindicatelor au notificat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad că şi-a închis cele două săli de spectacole.

Nu vor să rişte o catastrofă de proporţii. Şi nici nu vor să se aleagă cu amenzi de la pompieri, care în aceste zile curg, iar valoarea lor e usturătoare pentru toţi. Aşa că mai marii Casei de Cultură a Sindicatelor din Arad au decis să notifice Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că îşi încetează activitatea. Activitatea la care se referă, potrivit informaţiilor pe care le-am primit de la ISU Arad, vizează cele două săli – sala mare de spectacol şi cea mică. Celelalte spaţii pe care le au la dispoziţie în clădire sunt închiriate, aşa că problemele legate de avize şi autorizări revin celor care le ocupă.
Vestea a ajuns, desigur, şi la primarul Gheorghe Falcă, care a convocat la primărie o şedinţă cu factorii de ordine, pentru a se informa cum stau lucrurile în Arad şi câte pericole există în oraş, o întrevedere direct legată de tragedia de la Colectiv. Edilul a decis să nu rateze cumva oportunitatea pentru a reitera propunerea sa de a intra în parteneriat cu cei de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pentru a ajunge ca Primăria să „aibă grijă” de clădire.
Ce fel de colaborare le propune Falcă sindicaliştilor? Să primească primăria în grijă cele două săli, dar şi câteva spaţii, pentru a organiza aici spectacole şi alte evenimente culturale şi pentru a muta, poate, Centrul Municipal de Cultură Arad şi Sala de Căsătorii. Sindicaliştii ar urma să rămână cu celelalte spaţii, pe care le-ar folosi conform dorinţelor lor. Falcă mai spune că, în condiţiile date, în care Casa şi-a închis uşile, nu mai poate fi vorba acolo de nici un act cultural şi că propunerea sa, reiterată şi joi, de semnare a unui parteneriat, vine ca o mănuşă, iar presiunea publică ar trebui să se facă şi ea simţită, pentru ca Aradul să se plaseze pe drumul pe care şi-l doreşte, acela de a conta din punct de vedere cultural.
Falcă a adus aminte de Casa de Cultură a Sindicatelor la momentul la care a prezentat evenimentul ce va avea loc vineri la Gyula, „Strângeri de mâini”, ocazie cu care oficialii arădeni şi consilierii locali vor fi invitaţi de omologii lor maghiari să viziteze şi Casa de cultură din oraş, un exemplu ce vine să aducă argumente în plus pentru planurile edilului local de a se alege cu clădirea din Pădurice.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor