Escrocheria cu aparate medicale

De Ioana Costas
9Comentarii
Nu a ştiut ce semnează
Nu a ştiut ce semnează
Escrocii au găsit o nouă metodă de păcălire a persoanelor în vârstă. Le promit analize gratuite, dacă participă la o întâlnire „medicală”.

S-a terminat cu metoda accidentul! Escrocii au prins curaj şi îşi arată feţele. S-a întâmplat la Arad, unde compania cu sediul în Bucureşti a organizat o întâlnire cu aproximativ 20-25 de persoane, joi dimineaţa într-o sală de conferinţă a unui hotel din centrul Aradului. Unul dintre participanţi s-a trezit că are de achitat 5.800 de lei pentru un aparat medical care vindecă orice boală, deşi nu a manifestat vreo intenţie de a achiziţiona aparatul prezentat. Arădenii care au fost prezenţi la întâlnire au fost sunaţi pe telefonul fix de către reprezentanţi ai firmei, care le-au comunicat că va avea loc o prezentare medicală care va vindeca orice boală – iar dacă prezenţa va fi confirmată se va trimite şi o invitaţie. Şi, mai mult de atât, arădenilor li s-a spus că se vor face analize gratuite, analize care, conform persoanei de la telefon, costă în mod normal 200 de lei. Aşa că oamenii s-au prezentat la întâlnire. Acolo li s-a prezentat un aparat magnetic despre care reprezentanţii firmei au spus că vindecă orice boală: de la diabet la cancer. Apoi, angajaţii firmei au organizat o tragere la sorţi, trei numere ieşind câştigătoare. Celor trei norocoşi li s-a spus că au câştigat bani.

Bunici înşelaţi

„Bunicul şi bunica mea au fost printre <câştigători>. Bunicul meu a fost chemat în faţă şi i s-a spus că a câştigat o sumă de bani. Aştepta să primească banii şi un set de vase. Doamna de la acea firmă a făcut contractul după care i-a cerut 100 de lei. Atunci, bunica mea a întrebat ce reprezintă acea sumă de bani. <Păi, avans pentru aparat>. Bunica mea a precizat că nu vor aparatul şi că nici nu au bani să-l plătească. <Păi, actele au fost făcute deja. Aţi semnat contractul. Trebuie să daţi banii>. Evident că au dat suma de 100 de lei după care au ajuns acasă şi au fost sunaţi de către reprezentanţii firmei că vor să vină cu aparatul şi cu setul de vase, dar că trebuie să plătească suma de… atunci au înţeles ei, când li s-a spus: 5.800 de lei. Ei n-au înţeles că vor cumpăra aparatul, ei au înţeles că, prin tragerea la sorţi, au câştigat o sumă de bani. Evident că nu le-a dat nicio sumă de bani. Contractul pe care l-a semnat bunicul meu e scris cu litere foarte mici, nici dacă avea ochelarii la el nu ştiu dacă ar fi văzut ceva”, ne-a spus nepoata celor doi, cea care ne-a şi sesizat acest caz.

Ce-i de făcut?

Ei bine, nepoata celor doi a fost a doua zi la hotel, acolo unde angajaţii firmei urmau să susţină o altă prezentare, însă nu au dorit să se „întindă la vorbe”. „Am întrebat de ce a fost pus să semneze, având în vedere că i s-a spus că a câştigat un premiu în bani şi ştia că semnează actele pentru înmânarea premiului. În plus, scrisul este foarte mic, nu avea ochelari şi dacă ar fi ştiut suma reala, având în vedere cuantumul pensiei, este de la sine înţeles că nu ar fi semnat. „Eu am încercat amiabil să reziliem bilateral printr-un acord acest contract, dar atitudinea acestora a fost una violentă verbal. Mai aveau puţin şi o făceau şi fizic. Vă rog să mediatizaţi acest lucru deoarece azi (n.r. vineri, 12 iunie) sala era plină: bătrânei veniţi, săracii, pentru analize gratuite, care se bucură de câştigarea unui premiu… cred că aţi înteles”, a precizat nepoata celor doi bătrâni păcăliţi. Aceasta a şi luat atitudine în ceea ce priveşte cele întâmplate şi a formulat o plângere penală.

Victimă a unor atacuri?

Firma pretinde pe site-ul ei de internet că societatea este victima unor atacuri. „Compania I.G.I. este victima unor atacuri finanţate de concurenţa neloială. Am făcut plângeri şi am deschis procese. Vă rugăm să ne sesizaţi şi să memoraţi situaţiile pe care le descoperiţi. Ne sunt de mare ajutor”, este mesajul care apare pe site-ul companiei.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor