„Eşti informat, eşti pregătit!”

De Diana Dutu
„Eşti informat, eşti pregătit!”
Un proiect derulat de Crucea Roşie Arad pentru cunoaşterea factorilor de risc la dezastre şi pregătirea pentru intervenţie în caz de dezastre.

400 de persoane beneficiază de proiectul „Eşti informat, eşti pregătit!” derulat de filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad. Elevi, profesori, membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi voluntari de Cruce Roşie din tot judeţul se vor pune la punct în ceea ce priveşte cunoaşterea factorilor de risc la dezastre, precum şi pregătirea pentru intervenţie în caz de dezastre. Proiectul este coordonat de voluntara Crucii Roşii Arad, Alexandra Dinu, care a fost pregătită pentru a fi formator în domeniu, într-un curs de trei zile, la Bucureşti.

„În cadrul proiectului se vor distribui manuale – ghid de supravieţuire în caz de dezastre, iar pentru elevii claselor I-IV cărţi de colorat pe această temă. Participanţii vor primi diplome pentru această activitate. În cadrul demonstraţiilor, filiala dispune de două kituri materiale care conţin un necesar minin – alimente, apă, lanternă, pătură, fluier, pix – pe care oricine ar trebui să-l aibă pregatit în caz de dezastru” – spune Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad. Ea apreciază ca fiind binevenită ideea informării profesorilor, elevilor, persoanelor fizice, voluntarilor „cu cele necesare a fi ştiute în caz de un dezastru natural, dezastru care poate apărea oricând şi oriunde – inundaţii, cutremure, foc, furtună.

cr2

cr3

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !