aradon.ro Web analytics

Un sfert de veac am fost colegi. Am început de jos, eu pe sport, el pe politică. După vânzarea ziarului „Adevărul” şi plecarea seniorilor presei scrise arădene, eu am preluat şefia secţiei Sport de la regretatul Alexandru Chebeleu, în timp ce el a devenit coordonatorul secţiei Politic. Mi-este extrem de greu să scriu la timpul trecut despre Simion Todoca, omul cu care am împărţit zeci de ani acelaşi birou.
Trăim într-o lume care a uitat să se bucure de lucrurile simple. Într-un colţişor al sufletului am depozitat fericirea de a trăi, iubirea, forţa de a învinge, încrederea. Uităm de noi, dăruindu-ne energia celor din jur: familie, prieteni, colegi. Toţi aşteaptă sprijin, încurajare, refugiu în momente de cumpănă. Dar unde se ascunde izvorul nesecat al binelui şi înţelegerii pentru cei care depind de noi? Care este modalitatea de a ne reâncărca bateriile, de a şterge praful din acel colţişor uitat din sufletul nostru? La ce folosesc banii şi poziţia socială dacă sufletul este pustiu şi sănătatea ne ocoleşte?
Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o senzație de arsură și de durere în stomac și/sau piept, în spatele sternului. Poate fi însoțită de balonare, gaze, greață, senzație de sufocare și/sau un gust acid sau acru în gât. Apare, adesea, când acidul clorhidric, folosit de stomac pentru digerarea aliementelor, urcă pe esofag (tubul dintre gât și stomac) iritând țesuturile sensibile cu care vine în contact.
În urmă cu mai bine de o săptămână au avut loc alegerile tinerilor liberali pentru desemnarea conducătorilor organizației județene. Pe câștigător, Bogdan Faur, l-am văzut în poze numai zâmbet, așa cum e si normal de altfel. Nu-l cunosc, probabil e un tânăr isteț, știu doar că este fiul viceprimarului Lazăr Faur, al cărui merit este incontestabil, în transmiterea pe cale genetică a calităților de politician.
De ce ne sperie schimbarea prefixului: 30, 40, 50? Teama de bătrâneţe și izolare, devine obsesie făcându-ne să ignorăm trecerea firească a timpului, să uităm că deţinem comoara experienţelor noastre de viaţă, că avem o personalitete bine conturată, suntem realizate personal şi profesional. Ne comparăm veşnic cu unele vedete care sunt promovate și care nu ne reprezintă? Hotărât nu! Putem să ne punem în valoare la orice vârstă ţinând cont de moştenirea fizică pe care o avem, personalitate, ocupaţie, eleganţă, armonie între ceea ce simţim şi ceea ce afişăm.
Natura ne este prietenă dacă ştim să o respectăm. Din cele mai vechi timpuri se foloseau plantele pentru tratamentul diferitelor boli. Copacii din parcuri şi păduri curăţă aerul de care avem atâta nevoie, protejează împotriva furtunilor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren. Este plăcut să faci plimbări prin zone cu multă vegetaţie, să asculţi ciripitul păsărelelor şi să descoperi că fiecare copac are o poveste şi ce este mai important are propria energie.
Am fost tentată, ca mulți alții, să nu dau vina pe consumul de alcool, relativ scăzut, pentru tragedia de la Semlac. 0,31 la mie în aerul expirat poate însemna două-trei beri, în funcție de individ. Dar chiar dacă nu a fost factorul decisiv pentru moartea a cinci persoane - dintre care trei copii - cu siguranță a jucat un rol important.

Local

Ambasadorul Italiei, în vizită la Arad
Excelența Sa Alfredo Maria Durante Mangoni a efectuat vineri o scurtă vizită la Arad, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Italia.

România

Iohannis i-a mulţumit Regelui Charles al III-lea pentru „protejarea unor valori ce ţin de identitatea naţională”
Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, vineri, Regelui Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni, pentru „implicarea autentică în protejarea şi celebrarea unor valori care ţin de însăşi identitatea naţională”.

Local

UPDATE. Cod portocaliu în mai multe localități din Arad. S-a trimis avertizare Ro-Alert
Averse torențiale și vijelii sunt anunțate în această seară în mai multe localități din județ. Update: Avertizare prelungită până la 21:35.

România

Regele Charles al III-lea: Întotdeauna m-am simţit acasă în România, „ţară de glorii, ţară de dor”
Regele Charles al III-lea a mărturisit, vineri, la Palatul Cotroceni, că „întotdeauna” s-a simţit „acasă” în România, pe care a numit-o, în limba română, „ţară de glorii, ţară de dor”, citând din poezia lui Mihai Eminescu, „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”.

România

Noi investigații medicale decontate de CNAS din 1 iulie
De la 1 iulie va intra în vigoare noul contract-cadru al CNAS, dar şi normele metodologice de aplicare a acestuia, informează un comunicat de presă transmis de instituţie.

UT Arad

Toți jucătorii vor să rămână la UTA!
Aproximativ jumătate din elevii lui Mircea Rednic sunt la final de contract. Nimeni nu a spus, însă, că vrea să plece. 1

Local

Master Plan pentru regenerarea Cetăţii
Se doreşte transformarea Ansamblului Cetăţii Aradului într-un hub cultural, cu spectacole, evenimente comunitare, de entertainment, economice (târguri, expoziții, congrese) şi „funcții suport” (hotel, food-court, localuri pentru promovarea produselor locale). Întregul proiect – care include şi lucrări de restaurare, conservare, construcția unor clădiri noi, intervenții peisagistice etc. – a fost evaluat într-o primă fază la 117 milioane de euro, dar foarte probabil el va depăşi 200 de milioane de euro. Primăria speră să obţină fonduri europene nerambursabile. 2

UT Arad

Rednic a dat verdictul în cazul lui Godwin: „Nu are minte”

România

Sondaj: 66% dintre români nu doresc revenirea la monarhie
Aproape două treimi dintre români (66%) consideră că România trebuie să îşi păstreze forma de organizare politico statală şi să nu revină la monarhie aşa cum a fost până în 1947, relevă un sondaj al Avangarde dat publicităţii vineri. 3

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.