Fac sport la 70 de ani!

De Monica Ardelean
2Comentarii
Fac sport la 70 de ani!
În ciuda anilor, peste 20 de doamne cu vârste cuprinse între 60 şi 78 de ani practică gimnastica aerobică.

ARAD. Doamne cu vârste între 60 şi 78 de ani îşi încep cel puţin două zile pe săptămână cu aerobic. Se schimbă muzica şi ritmul obişnuit al orelor de aerobic conduse de instructorul Aurelia Gabor, la sala de gimnastică aerobică a Clubului Sportiv Municipal, dar se păstrează atmosfera caldă şi prietenoasă în care se lucrează. E ora senioarelor şi muzica anilor ’70 dictează ritmul exerciţiilor şi face atmosferă. „Toate exerciţiile şi ritmul de lucru este adaptat problemelor medicale şi vârstei doamnelor care vin la sală. Am organizat această grupă a senioarelor la cererea lor. Este o provocare şi pentru mine şi sper ca, împreună, să dovedim că sportul şi mişcarea sunt accesibile oricărei vârste”, a declarat Rely.

Pentru suflet şi trup

Punctuale, senioarele îşi ocupă locul în sală. Sunt binedispuse şi cu zâmbetul pe buze. Se aude muzica, primele indicaţii şi încep exerciţiile. „Ne simţim foarte bine. Putem face tot programul, iar atmosfera e foarte plăcută”, ne-a declarat una dintre senioare. În plus, e un timp bun şi pentru socializare. „Am întâlnit aici o fostă colegă cu care nu m-am mai văzut de câţiva ani. E o oportunitate de a ne reîntâlni, dar şi de a cunoaşte persoane noi”, a punctat o altă doamnă. Doar trei din grupă au practicat sport de-a lungul vieţii, pentru celelalte totul s-a redus la tentativa de a face mişcare acasă. „Nu merge. E mult mai bine la sală, unde avem un program de exerciţii gândit şi adaptat vârstei şi problemelor medicale pe care le avem”, a precizat una dintre doamne. În unele cazuri a fost consultat şi medicul specialist căruia i-a fost solicitată aprobarea.

Încurajarea familiei

Majoritatea au venit la sală încurajate de către cei tineri din familie sau la sugestia altor prietene. Două ore pe săptămână înseamnă două ore „câştigate pentru trup şi pentru suflet”, după cum a concluzionat spre finalul discuţiei, una dintre senioare. Un câştig pe care doamnele din sala Clubului Sportiv Municipal nu sunt dispuse să îl lase să le scape. Chiar dacă încă nu sunt decise să schimbe şi regimul alimentar, mişcarea le asigură tonusul şi buna dispoziţie care nu depind de numărul anilor indicaţi de buletin. Pe care poţi să-i înfrunţi mult mai uşor cu un spirit tânăr sau cu o oră de aerobic.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor