Facturi mai mari la apă şi canal

De Alin Gherasim
7Comentarii
Facturi mai mari la apă şi canal
Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul ADI Apă Canal a votat pentru majorarea tarifelor cu 8.8% pentru apă, respectiv 12,3 % pentru canalizare.

Gata, s-a oficializat: arădenii vor plăti preţuri mai mari pentru apa potabilă şi pentru canalizare. După ce Consiliul Judeţean Arad a votat acordarea unui mandat special reprezentantului CJA în Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Apă Canal, a fost organizată şi Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul ADI Apă Canal. Iar în cadrul acestei adunări, s-a votat majorarea tarifelor la apă şi canalizare, majorare solicitată de către Compania de Apă Arad. Cei de la companie au explicat faptul că au nevoie de bani mai mulţi pentru a implementa proiecte cu finanţare europeană, iar aceşti bani nu pot veni decât din serviciile prestate, respectiv apa şi canalizarea furnizată arădenilor.

În cadrul AGA de la ADI Apă Canal s-a propus aprobarea majorării tarifelor cu 8,8 la sută în ceea ce priveşte apa potabilă şi cu 12,3 la sută în ceea ce priveşte serviciul de canalizare.

Primarii care s-au opus

Ajunşi la vot, doar patru primari au hotărât să se opună scumpirii, respectiv primarii din Pâncota, Săvârşin, Păuliş şi Dieci, în timp ce primarul comunei Felnac s-a abţinut. În rest, toţi ceilalţi primari ale căror oraşe şi comune fac parte din ADI Apă Canal au votat pentru majorare. „Păstrând poziţia din Consiliul Judeţean, acolo unde consilierii PSD s-au opus majorării tarifelor, primarii PSD au votat la fel, împotriva scumpirii apei. Mai puţin primarul comunei Fântânele. Cu toate acestea, ceilalţi primari fiind majoritari, s-a adoptat majorarea preţurilor la apă şi canalizare”, ne-a spus unul dintre cei prezenţi la AGA din cadrul ADI Apă Canal.

Mai mult, zvonurile de pe piaţă spun că asupra primarilor care nu au fost de acord cu scumpirea apei au fost făcute diferite presiuni în speranţa că majorarea tarifelor vor fi adoptate în unanimitate. Dar edilii nu s-au lăsat impresionaţi.

Tarifele noi

Într-un comunicat în care Compania de apă explică motivele care stau la baza acestei scumpiri, sunt indicate şi tarifele care au intrat în vigoare începând din 05.07.2017: prețul la apa potabilă produsă, transportată și distribuită pentru întreaga arie de operare a Companiei de Apă Arad va fi de 3,20 lei, fără TVA iar tariful la canalizare- epurare pentru întreaga arie de operare a Companiei de Apă Arad va fi de 3.21 fără TVA. La preţul la apă potabilă pentru populație se adaugă TVA în cotă de 9% iar la tariful la canalizare – epurare pentru populaţie se adaugă TVA în cotă de 19%.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor