Falca: „Sunt bucuros si multumit de Arad”

3Comentarii
Primarul Aradului, Gheorghe Falca  Foto A.B.D.
Primarul Aradului, Gheorghe Falca Foto A.B.D.
Edilul local susţine că se simte parte a reuşitei judeţului Arad, aflat pe plus economic încă din 2010.

„Lăsând la o parte modestia, mă simt parte a acestei reuşite”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aradului, Gheorghe Falca, făcând referire la datele apărute cu o zi înainte în mass-media centrală şi în Jurnal arădean, legate de cele şapte judeţe care au ieşit din recesiune. Edilul susţine că a făcut în trecut declaraţii, chiar în Jurnal arădean, în care preciza că Aradul este un caz special care va depăşi recesiunea mai repede decât alte judeţe, iar faptul s-a adeverit acum, semn că „în viaţă poţi face declaraţii serioase, care să se confirme în timp. Spuneam că dacă investim mai mulţi bani din zona publică pentru a acoperi banii care lipsesc din zona privată, în această perioadă de criză, atunci vom îndeplini parametrii economici”.

Oficialul a dat citire capitolelor la care judeţul este pe plus: Aradul este printre primele şapte judeţe cu creştere economică pe 2010 şi progonozată şi pentru 2011, pe locul III la creşterea PIB (alături de Timiş, după Argeş şi Cluj, dacă nu se iau desigur în calcul Bucureşti şi Ilfov), pe locul III la PIB pe cap de locuitor după Bucureşti şi Ilfov, cu câştigul salarial mediu în creştere (de la 1.143 lei în 2008, la 1.214 lei în 2009 şi la 1.268 lei în 2010) şi peste media pe ţară la numărul de angajaţi (cu 106.200 de angajaţi).

„Modul în care am folosit banii publici din bugetul local pe investiţii şi-a făcut deci efectul. Atunci când am spus că Aradul este un caz special şi că va trece mult mai uşor peste criză, mulţi au spus că nu ştiu să fac analize. Datele de astăzi indică contrariul”, a punctat Falcă.

„Deşi în 2009 a înregistrat o scădere, economia Aradului a reuşit să-şi revină imediat şi să depăşească chiar şi valoarea din 2008” – Gheorghe Falcă

JA-A.B.D.

Amanare in procesul lui Gheorghe Falca

Procesul primarului Falca, stramutat la Alba

Falca, peste 62%, PDL Arad- 37%3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor