Falcă a făcut zid în jurul lui Bănăţean

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
35Comentarii
Cei doi Gheorghe, Falcă şi Bănăţean FOTO: JA
Cei doi Gheorghe, Falcă şi Bănăţean FOTO: JA
Gheorghe Falcă şi câţiva primari din judeţ au decis să îl ţină pe scaunul de director pe Gheorghe Bănăţean.

Incredibil, dar adevărat! Cel mai mare contestatar al directorului Companiei de Apă Arad, primarul Gheorghe Falcă, s-a întors cu 180 de grade şi a devenit apărătorul al lui Gheorghe Bănăţean. Ascunse sunt căile politicii. Şi mai ascunse căile care vizează politica din Arad. Pentru că toată manevra a fost una politică, după cum s-a simţit la şedinţa de joi. Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal (ADI) s-a întâlnit în şedinţă la sediul Consiliului Judeţean Arad. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost acordarea de către ADI a unui aviz privind modificarea sistemului de administrare al Companiei de Apă Arad din sistem unitar în sistem dualist.

La şedinţă au fost prezenţi peste 30 de primari din localităţile aparţinătoare judeţului, printre care şi Gheorghe Falcă, cel care a cerut demisia lui Bănăţean de nenumărate ori în ultimii ani de zile, cel care l-a atacat pe şeful de la Apă ori de câte ori a avut ocazia. Acum, atitudinea lui Falcă s-a schimbat.

Şi nu sensibil, ci s-a schimbat radical. Pentru că primarul Aradului, împreună cu alţi 17 primari, au făcut un zid în jurul lui Gheorghe Bănăţean, zid care l-ar putea menţine pe cel din urmă în fruntea Companiei de Apă.

Şedinţa a început într-o notă calmă, cu prezentarea ordinii de zi, moment în care Gheorghe Falcă a luat cuvântul: „Observ că aici nu sunt vizaţi cetăţenii. Ne-am întâlnit să schimbăm conducerea Companiei de Apă, dar nu se specifică nicăieri nimic despre cetăţeni”, a spus Falcă. „Totul este chiar pentru cetăţeni. Managementul Companiei de Apă este unul deficitar, master-planul de apă şi canalizare implementat la nivelul judeţului este în pericol. Iar toate acestea se răsfrâng asupra cetăţenilor”, a contracarat Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Am avut de multe ori nemulţumiri la adresa lucrărilor pe care ADI le-a desfăşurat în Arad, dar atunci Consiliul Judeţean nu a intervenit. Acum de ce intervine în conducerea companiei? Nu vreau să fiu parte într-o chestiune personală”, a spus primarul Aradului, făcând aluzie la faptul că schimbarea conducerii companiei ar fi o reglare de conturi Ţolea-Bănăţean. „Nu ştiu ce discuţii aţi avut cu domnul Ioţcu referitoare la lucrările din Arad. Şi nu este nimic personal în schimbarea sistemului de conducere la companie. De fapt, dumneavoastră aveţi nişte chestiuni personale”, a venit răspunsul lui Ţolea. După o serie de replici, vicepreşedintele CJA a decis să pună punct discuţiilor şi să se continue ordinea de zi.

Şi votul

Şi a venit momentul votului. Pentru ca ADI să îşi dea avizul afirmativ de modificare a sistemului de conducere pentru Compania de Apă Arad, era nevoie de votul majorităţii celor prezenţi. Au votat „pentru” 11 primari, marea majoritate penelişti din vechiul partid. La momentul abţinerilor, au fost contorizate 18 voturi. În frunte cu Gheorghe Falcă, alţi 17 primari, foşti portocalii, dar şi primarii pesedişti din judeţ (!), au decis să asculte şi să respecte spusele edilului Aradului, abţinându-se odată cu acesta. Doar doi dintre primarii prezenţi au votat împotrivă. Dar, cum şi abţinerea este tot vot negativ, hotărârea nu a trecut.

Întrebaţi după şedinţă de ce au ales să voteze asemeni lui Falcă, primarii au plecat capul şi au ridicat din umeri, neavând un răspuns la ei. Parcă toţi aşteptau să vină primarul Aradului şi să îi scoată din situaţia penibilă în care se aflau în faţa presei. Dar Falcă nu a mai apărut pentru că, imediat după vot, s-a ridicat şi a plecat din sală.

Merge mai departe

Deşi nu a avut succesul scontat la votul dat joi, Adrian Ţolea a anunţat că merge mai departe şi va continua demersurile de decapitare a conducerii Companiei de Apă. „Votul dat astăzi a fost unul consultativ. Mi-aş fi dorit să fi avut majoritate, dar procedura spune că putem merge mai departe pentru a pune în aplicare hotărârea Consiliului Judeţean votată la finele anului. Au fost doar 11 voturi pentru şi 18 abţineri, dar, aşa cum am spus, este doar un aviz consultativ. Practic, în Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea loc pe data de 22 februarie reprezentanţii noştri vor vota aşa cum au fost mandataţi de votul dat în plenul Consiliului Judeţean din data de 22 decembrie”, a anunţat Ţolea.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor