Falcă: Mladin – un incompetent, prefectul – un absent

De Adriana Barbu
12Comentarii
prefectul Cosmin Pribac şi inspectorul general şcolar Claudius Mladin
prefectul Cosmin Pribac şi inspectorul general şcolar Claudius Mladin
Ţintele de joi ale primarului Gheorghe Falcă au fost prefectul Cosmin Pribac şi inspectorul general şcolar Claudius Mladin.

Nu a uitat nicio secundă de ei. Şi i-a taxat şi de această dată, poate mai dur decât în trecut. E vorba de primarul Gheorghe Falcă şi unele dintre ţintele sale favorite: prefectul şi inspectorul general şcolar. Atactul a început la adresa lui Claudius Mladin, pe care Falcă l-a numit incompetent, argumentând afirmaţia sa cu rezultatele concursului pentru post şi cu imposibilitatea dar şi cu reaua voinţă de a rezolva problemele învăţământului preuniversitar. A trecut cu uşurinţă apoi la prefectul Cosmin Pribac, care îl susţine pe funcţie pe inspectorul Mladin, fapt ce ar trebui să tragă un semnal de alarmă şi mai mare, în viziunea edilului, asupra competenţei celor doi.
Totul s-a întâmplat în debutul şedinţei CLM de joi, când primarul părea să se întrebe despre existenţa cu adevărat a prefectului Pribac, etichetându-l drept „un absent”.
„Epitelele” edilului adresate celor doi au curs la începutul şedinţei. În susţinerea afirmaţiilor sale, Falcă a amintit problema de la Colegiul „Dimitrie Ţichindeal”, unde cererea în rândul elevilor este extrem de mare iar spaţiul aflat la dispoziţia acestora prea mic, în timp ce peste drum, la „Aurel Vlaicu”, spaţiile sunt imense iar cererea de şcolarizare mică. Primarul spune că inspectorul general şcolar trebuia să rezolve această problemă în vacanţa şcolară, dar „fiind un incompetent nu s-a interesat de neajunsurile sistemului educaţional arădean”. De critică a avut parte instant şi prefectul, „care ar fi trebui să rezolve problema spaţiilor şi să supravegheze evoluţia sistemului de învătâmânt”, dar cum Pribac este absent…
Primăria s-ar implica, a mai spus în şedinţă edilul local, dacă aceste decizii ar depinde doar de ea. „Trebuie să aflăm unde sunt spaţii goale, câţi elevi s-au înscris la Forestier, de pildă, câţi la Construcţii, ce e de făcut. Primăria e dispusă să poarte întâlniri şi să caute soluţii, doar că singuri nu putem. Zona de gestionare a spaţiilor se face de către ISJ, care de trei ani de zile deţine un hotel care e gol, dar nu are alte soluţii!”. Falcă a legat, ca atare, de subiectul şcolilor şi dezvoltarea Parcului Reconcilierii, amintind de problema creată aici prin întabularea pe un teren din zonă a Inspectoratului Şcolar.

Taguri: , , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor