Fără profit pe bulevard

De Valentin Goran
28Comentarii
FOTO: Vali Goran
FOTO: Vali Goran
Mai multe clădiri situate pe Bulevardul Revoluției sunt lăsate în paragină. Pe vitrinele fostelor magazine acum tronează doar afișe vechi și rupte.

O imagine nedemnă de artera principală a municipiului nostru ne este arătată cu degetul chiar de cititorii noștri pe adresa redacției Jurnal arădean/ Aradon. Este vorba de Bulevardul Revoluției, segmentul dintre străzile Vasile Alecsandri și Horia, pe partea stângă cum te îndrepți spre Palatul Administrativ. Nu mai puțin de cinci spații au fost părăsite de comercianți. Zac goale. În urma lor, au rămas doar afișe lipite pe vitrinele unde altădată au funcționat o librărie, o cofetărie și alte câteva magazine. Totul durează de câțiva ani. Arădenii se întreabă cum de se poate ca pe cea mai importantă stradă a Aradului să se întâmple așa ceva. Şi cum de acest segment din stradă care ar trebui să fie fala arădenilor este cel mai ocolit de agenții economici?

Afișe peste afișe

„Această porțiune de pe Bulevardul Revoluției parcă este părăsită. Ce se întâmplă cu aceste spații comerciale? Nu le vrea nimeni? Dacă nu sunt închiriate, nu înseamnă că nu trebuie întreținute. Proprietarii de ce nu sunt obligați să păstreze fațadele acestor clădiri curate? Sunt lipite afișe promoționale vechi de câțiva ani, peste care sunt lipite alte afișe. Plimbați-vă pe acest segment și veți vedea că arată dezolant. Când te plimbi pe lângă aceste spații lăsate de izbeliște parcă te afli la periferia unui oraș, nu în centru. Este vorba de spațiile comerciale unde pe vremuri a funcționat cofetăria Cassata, librăria Ioan Slavici și alte câteva spații mai mici decât acestea, situate chiar în vecinătate. E vorba de clădirile din jurul numerelor 84 și 86 de pe Revoluției. Chiar nu se pot îndrepta lucrurile? Îi rugăm pe cei competenți să ia măsuri”, ne spun arădenii pe adresa redacției.

Chirii de Bucureşti

Cum ar trebui îndreptată situaţia, greu de decis. Cert este că aici conflictele dintre coproprietari, dar mai ales visele legate de banii pe care ar trebui să-i obţină deţinătorii imobilelor din chirii fac legea şi lasă spaţiile fără locatari, abandonate şi dezolante. Chiriile sunt foarte mari, peste mâna comercianților, unele chiar peste chiriile de Bucureşti iar spaţiile generoase urcă şi mai mult preţurile. Dar golesc încăperile şi le lasă aşa de ani buni.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor