Fara taxe si impozite locale

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
Fara taxe si impozite locale
Proiectul privind taxele şi impozitele locale din 2015 nu a ajuns încă la vot şi, ca atare, dările anului în curs nu pot fi plătite.

Arad. Arădenii sunt buni platnici. O dovedeşte interesul manifestat încă din prima zi de muncă a anului 2015, când mai mulţi locuitori ai oraşului ne-au sunat pentru a se interesa dacă taxele şi impozitele locale pot fi plătite din 5 ianuarie sau care e momentul la care se dă drumul la plata dărilor. Am aflat pentru cititorii noştri, de la Primăria Arad, că aceste taxe nu pot fi încă plătite pentru anul în curs. Singurele dări care pot fi achitate sunt restanţele anului 2014 şi amenzile. Motivul imposibilităţii de plată a taxelor pe teren, clădiri, maşini etc. este faptul că proiectul prin care se stabileşte cuantumul acestor datorii către bugetul local nu a fost încă votat de aleşii municipali.

Proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale la nivelul municipiului Arad pentru 2015 a fost pregătit şi afişat la transparenţă după mijlocul lunii noiembrie 2014 şi putea fi consultat şi comentat până la data de 9 decembrie 2014. Până la începutul lunii decembrie, la registratura Primăriei Arad, cei interesaţi puteau depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Potrivit Corinei Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, cel mai probabil taxele şi impozitele locale vor putea fi plătite începând de undeva din 19 ianuarie 2015. Primul pas, care va avea loc cel mai probabil în această săptămână sau la începutul săptămânii viitoare, este votarea proiectului privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale de către aleşii locali în prima şedinţă a anului 2015.

Mici schimbări

Un lucru e cert, potrivit proiectului: faptul că taxele şi impozitele locale pe anul viitor vor rămâne la acelaşi nivel ca şi în 2014. Vor avea loc doar câteva mici schimbări. Mici modificări se operează pe câteva străzi, sau cartiere mici private, care fie au fost trecute în altă zonă de impozitare a terenurilor şi a clădirilor, fie, fiind cartiere noi, au fost introduse în zona corespunzătoare dotărilor edilitare existente.

Impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, taxa pentru ocuparea domeniului public, toate au rămas la acelaşi nivel pentru majoritatea arădenilor.

Cu impozite mai mici

Locuitorii de pe câteva străzi vor afla că străzile lor sunt incluse în 2015 în zone cu impozitare mai mică. Este vorba despre patru străzi din Grădişte: arh. Czigler Antoniu, Bojan Alexandru, Dimitrie Bonciu şi Cornel Minişan, care au fost trecute din zona A de impozitare în zona C.

S-a procedat, însă, şi la introducerea unor străzi noi în zone de impozitare. Cele 10 străzi din cartierul Romana Residence au fost introduse în zona C, iar cele 3 străzi din Cartierul German – în zona D.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !