Festival de satiră și umor la Macea

De Vasile Obsitos
2Comentarii
Festival de satiră și umor la Macea
© FOTO: Vasile Obsitos
Judeţul Arad a fost timp de câteva zile, capitala umorului românesc. Peste 100 de caricaturişti, formaţii satirice şi interpreţi amatori din Serbia şi România au participat, sâmbătă şi duminică (12 – 13 august) la cea de a XVIII-a ediţie a Festivalului internaţional bienal de satiră şi umor sătesc „Gura Satului” de la Macea.

Festivalul, care se desfăşoară în două secţiuni: Grafică satirică şi caricatură şi Concurs al grupurilor, cuplurilor şi interpreţilor individuali, a reunit concurenţi din România şi Serbia. ((Torac-Serbia, Găeşti, Dumitra, Rodna, Pişchia, Şanţ, Drăgăneşti, Drobeta Turnu Severin, Arad şi Macea). Consilierul local din Macea, Ioan Mercea, e şi el cunoscut în toată ţara pentru modul în care cântă la frunză şi poate imita voci de copii. Preşedinte al juriului este maestrul Dorel Vişan, iar la Festival a fost prezent şi cunoscutul caricaturist Ştefan Popa Popas. Deschiderea festivalului a avut loc sâmbătă, cu începere de la ora 16.00 la căminul cultural din comuna Macea şi a continuat, de la 16.30, cu vernisajul salonului de caricatură al cărui invitat special este caricaturistul de talie mondială Ştefan Popa Popas, prezent şi în Cartea Recordurilor Guiness, după care, de la ora 17.00, a început Concursul de interpretare al formaţiilor satirice şi al interpreţilor individuali. Cu începere de la ora 17,00, duminică, a avut loc Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală. În fiecare seară, după concursul propriu-zis, cu începere de la ora 21,00 au avut loc spectacole folclorice susţinute de solişti şi ansambluri din judeţul Arad, iar duminică festivalul s-a încheiat cu un foc de artificii.

După ce în anul 1980, brigada artistică a căminului cultural Macea a câştigat la Vaslui marele premiu, la ideea marelui dramaturg şi critic Valentin Silvestru, în 1982 a avut loc prima ediţie a festivalului de satiră şi umor sătesc „Gura Satului”, iar de atunci se organizează o dată la câte 2 ani.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor