Franci elveţieni pentru termoficarea din Aradul Nou

De Diana Dutu
3Comentarii
Franci elveţieni pentru termoficarea din Aradul Nou
Printr-un proiect derulat în cadrul programului elvețiano-român, pentru reabilitarea reţelei de transport și distribuţie a energiei termice.

„Termoficare în Arad – reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou”. Acesta este proiectul derulat în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, pentru care Municipalitatea a semnat, joi, documentele de finanţare. Proiectul, în valoare de peste 9 milioane de franci elvețieni, beneficiază de finanțare nerambursabilă elvețiană în proporție de 70%.

„Investiţiile care vor fi finanțate prin acest proiect includ reabilitarea reţelei de transport și distribuţie a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou în centrală termică cu funcţionare pe gaz și biomasă. Lucrările de reabilitare au termen de finalizare 42 de luni, iar impactul va fi reducerea costurilor de termoficare pentru toți locuitorii Aradului, în urma reducerii pierderilor prin reabilitarea a 8,7 km de conducte din rețeaua de distribuție de transport. Abonații din Aradul Nou (714 apartamente) vor beneficia de confort termic îmbunătățit, în condiţii de fiabilitate şi siguranţă cu nouă centrală termică pe gaz și biomasă. Investiția va reduce pierderile, va diminua consumul de energie și emisiile de CO2” – se arată într-un comunicat al Primăriei Arad.

Două acorduri, trei semnatari

Documentele de finanțare semnate joi la Arad reprezintă Acordul de proiect, încheiat între Ambasada Elveţiei (în calitate de reprezentant al statului finanţator), Ministerul Finanțelor Publice (în calitate de Unitate Naţională de Coordonare a Programului) şi MDRAP (în calitate de Organism Intermediar pentru Aria de Concentrare 4 a Programului), și Acordul de implementare, încheiat între MFP (în calitate de Unitate Naţională de Coordonare a Programului) şi Primăria Municipiului Arad (în calitate de beneficiar al finanţării).

Documentele au fost semnate de viceprimarul Levente Bognar (din partea Municipiului Arad), de secretarul de stat Sirma Caraman (din partea Ministerului Dezvoltării Regionale) și de secretar de stat Attila Gyorgy (din partea Ministerului Finanțelor Publice).

Al doilea proiect

„Termoficare în Arad – reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou” este cel de-al doilea proiect realizat de Primăria Municipiului Arad cu fonduri nerambursabile în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român în aria „Îmbunătăţirea mediului înconjurător”. Primul proiect a fost semnat în 28 mai și are ca obiectiv realizarea iluminatului public cu LED pe șoseaua de centura NV a Aradului și la 70 de locuri de joacă din municipiu, cu un buget total de 3,25 milioane de franci elvețieni.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor