Frăţietate între biserici

De Vasile Filip
Slujbă ecumenică la Catedrala Veche
Slujbă ecumenică la Catedrala Veche
A început, în municipiul Arad „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor” (18-25 ianuarie)

De mai bine de o sută de ani, în toată lumea creştină, în perioada 18-25 ianuarie, se celebrează Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.

În municipiul Arad, „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor”, cu tema ,,Chemaţi să vestim bunătăţile Domnului” (1 Petru 2, 9), a fost deschisă luni, 18 ianuarie a.c., cu programul de rugăciune desfăşurat în Catedrala Ortodoxă Veche, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Ziua întâi de rugăciune

La această întrunire au participat reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Sârbe, Bisericii Romano-Catolice, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Evanghelice, Bisericii Reformate şi reprezentantul cultului mozaic Arad.

Programul de rugăciune a fost deschis de P. On. Pr. Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, care a adresat un cuvânt de bun venit participanţilor.

Înaltpreacuviosul Părinte dr. Iustin Popovici, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat ,,Bunătăţile lui Dumnezeu – darurile Sale pentru lume”, după care fiecare dintre participanţi a avut o scurtă intervenţie, în conformitate cu programul zilei întâi de rugăciune.

Cuvântul de învăţătură a aparţinut părintelui Sorin Seviciu, paroh la Biserica Greco-Catolică Arad-Şega II.

Cuvânt de învăţătură

La sfârşitul întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, în care a accentuat câteva direcţii pe care unitatea creştinilor trebuie să le aibe în vedere, pentru buna înţelegere şi convieţuire, mai ales în această parte a ţării. De asemenea, Ierarhul a făcut o scurtă incursiune în timp, arătând faptul că dintotdeauna în părţile Aradului, unde există mai multe confesiuni şi etnii, au existat raporturi de frăţietate între biserici, ecumenismul promovat aici putând fi chiar un exemplu în acest sens.

În bisericile participante

Programul „Săptămânii de Rugăciune” va continua pe întreaga durată a săptămânii în fiecare dintre bisericile participante.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !