Fundatia elvetiana “Humanitas” sporeste ajutorul pentru copiii romani

De Dorin Ocneriu
Foto Dorin Ocneriu
Foto Dorin Ocneriu
ZĂBRANI. De mai bine de 15 ani, Fundaţia „Humanitas” din Zürich, Elveţia, desfăşoară activităţi de caritate în mai multe ţări europene şi sudamericane, activităţi axate în special pe creşterea, educarea şi integrarea socială a copiilor fără familii sau proveniţi din familii cu situaţie dificilă.

În România, fundaţia a deschis la Zăbrani două case pentru copii instituţionalizaţi şi un Centru de Zi pentru elevi şi mai are astfel de iniţiative în alte localităţi.

Pentru a pautea coordona mai bine activitatea din România, Fundaţia „Humanitas” a inaugurat vineri la Zăbrani noul său sediu, care va servi şi ca loc de cazare pentru voluntarii din ţară şi din străinătate care desfăşoară acţiuni caritabile în partea de vest a ţării. Cu această ocazie au fost vizitate cele două case de copii, Centrul de Zi şi a fost inaugurat noul parc de joacă din incinta Grădiniţei cu Program Normal din Zăbrani, dotat cu instalaţii de joacă prin sponsorizarea acestei fundaţii. Au participat preşedintele Fundaţiei „Humanitas” André Kreis, Marcus Fehlbaum-conducător al Bisericii Nouapostolice din Zürich, cu care Fundaţia „Humanitas” colaborează îndeaproape, reprezentanţi ai DJASPC Arad, viceprimarul Zăbraniului, Dănuţ Codrean, consilieri locali şi cadre didactice din comună, precum şi primarul comunei Merghindeal din jud. Sibiu, comună unde Fundaţia „Humanitas” va deschide în curând locaţii pentru binele copiilor.

„Cu toţii am fost copii şi ştim că nimic nu este mai plăcut decât un loc de joacă bine dotat şi îngrijit. Ne bucurăm că, prin colaborarea Fundaţiei cu Biserica Nouapostolică şi cu Primăria Zăbrani, am reuşit să oferim micuţilor o mare bucurie prin acest loc de joacă din incinta grădiniţei” a spus dl. André Kreis.

Zabrani

„Copiii mici merită o dragoste mare şi prin aceste iniţiative sociale le oferim şansa la viaţă frumoasă şi la educaţie pentru viitor” a spus dl. Marcus Fehlbaum la inaugurarea sediului Fundaţiei Humanitas.

„Mulţumim sponsorilor care ne sprijină dezinteresat în creşterea şi educarea copiilor din comuna noastră şi le adresez pe această cale invitaţia de a veni cât mai des în mijlocul nostru, pentru a vedea cum evoluează copiii” au fost cuvintele viceprimarului comunei Zăbrani, Dănuţ Codrean.

„Fundaţia noastră doreşte să extindă acţiunile caritabile în tot mai multe localităţi din România. Am început cu Zăbraniul, am continuat în alte părţi şi vă asigur că sprijinul nostru pentru copiii necăjiţi va continua” a declarat dl. Dietmar Buchholzer, reprezentantul pentru România al Fundaţiei „Humanitas”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !