Gata. Au decis: trimit auditul la Compania de Apă

De Alin Gherasim
13Comentarii
Consilierii au votat, cu toţii, pentru verificările de la Compania de Apă Foto: A.G.
Consilierii au votat, cu toţii, pentru verificările de la Compania de Apă Foto: A.G.
Adrian Ţolea a anunţat că va fi efectuat un audit extern la Compania de Apă. Există anumite suspiciuni. Aleşii judeţeni au votat pentru audit!

A pus tunurile pe Compania de Apă. Noul şef al Consiliului Judeţean Arad (CJA), Adrian Ţolea, vicepreşedintele care a preluat atribuţiile de conducere ale instituţiei, a anunţat că cea mai importantă societate aflată în subordinea CJA, Compania de Apă Arad (CAA), va fi ţinta unui audit extern. Potrivit declaraţiilor lui Ţolea, materialele apărute în presă, dar şi alte informaţii venite dinspre companie, au creat anumite suspiciuni referitor la modul în care se desfăşoară activitatea acolo. „Cred că în această companie, care este cea mai importantă aflat în subordinea Consiliului Judeţean, mulţi taie frunze la câini. Am cerut audit pe trei direcţii: resurse umane, achiziţii publice şi activitatea serviciului juridic”, a spus Adrian Ţolea. Ca să vorbim mai simplu, se verifică modul în care s-au făcut angajări în companie, banii cheltuiţi pe diferite achiziţii, dar şi cum a apărut (sau nu) serviciul juridic interesele CAA.

Au curs acuzele

Niciunul dintre consilierii judeţeni nu au spus că nu sunt de acord cu acest audit, însă mulţi dintre ei au avut de spus câte ceva pe marginea acestui subiect. „Când am cerut anul trecut audit nu aţi fost de acord cu noi”, a ţinut să precizeze Florin Tripa. „Cred că ar trebui să cerem audit în toate societăţile subordonate ale CJA”, a spus Marius Sulincean. „Sunt de acord cu acest lucru, dar trebuie să începem de undeva. Am avut audit la Aeroportul Arad, rezultatele urmând să fie făcute publice în perioada imediat următoare, acum comandăm audit la Compania de Apă”, a spus Ţolea.

Gheorghe Sabău a aruncat, însă, o remarcă tăioasă: „Probabil că acum va urma audit şi la Centrul Cultural Judeţean Arad şi la alte instituţii sau societăţi din subordine. Şi, cel mai probabil, se urmăreşte eliminarea oamenilor lui Ioţcu şi impunerea la conducere a oamenilor lui Falcă. Acesta va controla şi Consiliul Judeţean Arad, dacă nu o face deja”. Acesta a fost dublat de Daniel Duruş, acesta întrebând „auditul a fost comandat de dumneavoastră sau de domnul Falcă? Pentru că în ultimele zile domnul Falcă strigă prin presă că va trimite auditul la Compania de Apă. Dintr-odată, auditul este trimis acolo”. „Numele primarului Gheorghe Falcă nu apare nicăieri în proiectul de hotărâre care se referă la un audit extern la Compania de Apă. Dar acesta are dreptul să se plângă de activitatea companiei în municipiul Arad. Este, totuşi, primarul Aradului”, a precizat Ţolea.

În unanimitate

Deşi au fost discuţii pe marginea acestui proiect, până la urmă toţi consilierii au votat în unanimitate. Aşa că, în perioada imediat următoare, prin Compania de Apă se vor plimba cei de la audit.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor