Gata Drumul Vinului

De Alin Gherasim
4Comentarii
FOTO: A.G.
FOTO: A.G.
După patru ani de lucrări şi frământări, una dintre cele mai importante investiţii ale judeţului Arad a fost finalizată. Proiectul cu finanţare europeană Drumul Vinului a ajuns la final, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad (CJA) şi primarii localităţilor prinse în traseul Drumului Vinului au participat la inaugurare.

„Mă bucur că am ajuns să finalizăm acest proiect important. Drumul Vinului înseamnă modernizarea a peste 24 de kilometri de şosea şi reabilitarea viaductului de la Ghioroc. Vreau să mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect: consilierilor judeţeni din ultimele două mandate, primarilor localităţilor prin care trece Drumul Vinului, dar şi fostului preşedinte al Consiliului Judeţean”, a spus Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA. Acesta a mai adăugat faptul că acest proiect trebuie să continue, iar Podgoria Aradului trebuie să se dezvolte. „Pe lângă lucrările de infrastructură rutieră, vrem să dezvoltăm şi zona turistică”, a mai spus Ţolea. Şi primarii din Şiria, Ghioroc, Păuliş şi Covăsânţ au participat la inaugurare. „Acest drum contează foarte mult pentru Podgorie şi din punct de vedere economic. Pentru că aici s-au construit multe crame şi se ridică tot mai multe pensiuni turistice. Sper să atragem cât mai mulţi turişti. Vreau să îi felicit pe cei care s-au gândit la depunerea acestui proiect”, a spus Valentin Bot, primarul din Şiria. „Drumul Vinului constituie pilonul principal pentru dezvoltarea localităţilor din Podgoria Aradului”, a punctat şi Cornel Popi, primarul din Ghioroc.

Bani europeni

Proiectul Drumul Vinului a demarat în anul 2010, atunci când cei de la CJA s-au gândit să acceseze fonduri europene pentru acest proiect. Lucrările efective au început în 2011, dar în 2014 acestea nu era finalizate. Între timp, Confort SA şi ICIM SA, societăţile care au câştigat licitaţia, au intrat în insolvenţă şi nu au mai putut continua lucrarea. Contractul a fost denunţat, iar CJA a organizat o nouă licitaţie. Aşadar, în luna mai a acestui an Sylc Con Trans a câştigat această licitaţie şi a reluat lucrările, reuşind să finalizeze proiectul la timp. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 62 de milioane de lei, mare parte a fondurilor venind de la Uniunea Europeană.DSC_0443DSC_0444DSC_0442DSC_0449DSC_0452DSC_04554Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor