Geanina Pistru dă ANI în judecată

De Simion Todoca
Reactualizat la:
9Comentarii
Geanina Pistru Foto: JA
Geanina Pistru Foto: JA
Consilierul municipal Geanina Pistru va da în judecată ANI, care a declarat-o incompatibilă din cauza unei culpe care, susţine Geanina Pistru, nu a existat.

Mai exact, ANI a acuzat-o că, în calitate de acţionar unic al unei firme ar fi derulat contracte cu societăţi din subordinea Primăriei, deşi legea interzice. În cadrul unei conferinţe de presă, Geanina Pistru a afirmat că nu a fost niciodată nici măcar angajată la firma respectivă, la care acţionar unic a fost soţul ei, deputatul Eusebiu Pistru. „Acum doi ani şi ceva amfost chemată să dau explicaţii într-o speţă. Am prezentat toate documentele care mă scoteau din cauză, dar nici după mai bine de doi ani nu am primit niciun răspuns, pentru ca acum să mă trezesc cu această acuzaţie absurdă. Voi da în judecată ANI, pentru că nu este normal să acuzi pe cineva pe baza unor lucruri inexistente”. Mai mult, spune Geanina Pistru, a făcut, acum, demersuri la ANI, pentru a primi o adresă oficială, dar i s-a răspuns că nimeni nu ştie nimic. „M-am gândit să fac publică eroarea ANI imediat după apariţia pe site-ul instituţiei a deciziei în privinţa mea, dar am crezut de cuviinţă să aştept, totuşi, un document oficial. Cum nu a venit, a trebuit să fac aceste precizări”, a declarat Geanina Pistru.


Ambiguitatea ANI

Dincolo de apărarea Geaninei Pistru, comunicatul de pe site-ul oficial al ANI este extrem de ambiguu. În text se afirmă că Geanina Pistru s-a aflat în incompatibilitate deoarece firma ei ar fi derulat contracte cu societăţi ale Primăriei, ea fiind consilier local. Or, dacă Geanina Pistru ar fi fost parte, sub orice formă, a firmei respective, nu despre incompatibilitate ar fi fost vorba, ci despre conflict de interese. Rămâne ca, după ce Geanina Pistru le-a dovedit celor de la ANI- după cum susţine- că nu a avut nimic de-a face cu firma respectivă, să dovedească în instanţă eroarea ANI în ceea ce o priveşte.

Să demisioneze ei!

Întrebată cum comentează faptul că PSD Arad i-a cerut să demisioneze, în urma deciziei ANI, Geanina Pistru a declarat că nu are de ce să demisioneze, în schimb unii de la PSD chiar ar trebui să facă acest lucru: „Cine îmi cere să demisionez, deşi nu sunt vinovată ? Nişte PSD-işti care şi-au angajat soţiile în posturi de directori, cum este cazul la spitalul de la Dezna. Cică, ar fi fost angajată prin ordin de ministru. Păi, dacă prin ordin de ministru se rezolvă problemele, de ce nu au rezolvat cei de la PSD, tot pe această cale, problema celor două pasaje?”9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor