Giratoriul de pe Campul Linistii, la licitatie

De Simona Butaru
2Comentarii
Câmpul Liniştii se va lega de centură printr-un giratoriu FOTO: JA
Câmpul Liniştii se va lega de centură printr-un giratoriu FOTO: JA
Primăria a anunţat organizarea licitaţiei pentru amenajarea unui giratoriu între Câmpul Liniştii şi centura Aradului.

ARAD. Primăria Arad a anunţat organizarea licitaţiei pentru execuţia lucrării de amenajare a unei intersecţii – sens giratoriu la capătul străzii Câmpul Liniştii. Concret, este vorba despre giratoriul care va face legătura dintre strada modernizată și șoseaua de centură.

Aleşii municipali au aprobat, încă de anului trecut, alocarea banilor necesari pentru execuţia lucrării. La vremea respectivă s-a identificat şi sursa de finanţare a lucrărilor: din excedentul bugetar.

„Municipiul Arad a finalizat de curând investiţia finanţată prin POR 2007- 2013 – Legătură rutieră Câmpul Liniştii – Centura Arad. Pentru a facilita accesul în şi din Municipiul Arad dinspre şi spre Centura N-V a Aradului s-a proiectat şi executat parţial sectorul de cerc până la şoseaua de centură, lucrarea nefiind finalizată, ceea ce face ca circulaţia să se desfăşoare tot pe vechiul drum. Din acest motiv, ţinând cont de raportul de expertiză, precum şi de necesitatea de realizare a giratoriului de legătură cu centura, a fost întocmită documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie”, se precizează în documentaţia înaintată aleşilor locali.

Sute de milioane lei

Pentru contractul „Amenajare intersecţie prelungire str. Câmpul Liniştii – str. Ovidiu, tip giraţie km 547+ 740” Primăria a pus deoparte suma de 788.556,16 lei fără TVA, cât s-a estimat de specialişti.

De fapt, „valoarea estimată a lucrărilor este de 718.149,36 lei fără TVA, la care se adaugă cheltuieli diverse şi neprevăzute (10%), adică 70.406,80 lei fără TVA)”, potrivit informaţiilor din anunţul de licitaţie.

Experienţă

Demn de menţionat este faptul că nu orice firmă va putea realiza această lucrare, administraţia locală solicitând o experienţă de 5 ani în execuţia de lucrări similare, de valoare cel puţin la fel de mare. Ofertele sunt aşteptate până la începutul lunii viitoare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor