Grevă generală în primării

De Alin Gherasim
17Comentarii
Vor grevă generală FOTO: JA
Vor grevă generală FOTO: JA
Deşi au primit creşteri salariale de la Guvern, sindicaliştii din administraţia publică din Arad au anunţat că vor intra în grevă generală.

„Le-au dat un deget, iar acum vor toată mâna”. Acest proverb pare că se aplică de minune angajaţilor din primăriile din judeţul Arad. După ce au făcut grevă de avertisment şi un protest în faţa Guvernului, funcţionarii au primit ce au cerut: măriri salariale. Mare parte dintre primăriile din judeţul Arad au crescut veniturile salariaţilor cu 12 la sută. Puţine sunt administraţiile locale care nu au reuşit să facă acest lucru. Iar un impediment ar fi chiar bugetele localităţilor respective. Pentru că Guvernul a aprobat creşterile salariale cu o singură condiţie: banii să vină din bugetele proprii ale primăriilor, nu să fie ceruţi la Guvern. Aşa că, acolo unde nu au fost atinse gradele de colectare suficiente pentru creşteri salariale, acestea nu au fost posibile. Totuşi, angajaţii din primării sunt în continuare nemulţumiţi. Şi au anunţat că trec la forme extreme de protest.

La îndemnul sindicatelor din administraţia publică, nu mai puţin de 220 de angajaţi din primăriile judeţului Arad au semnat tabele nominale prin care sunt de acord cu greva generală. Ce este şocant este faptul că printre aceştia se regăsesc foarte mulţi care au beneficiat deja de creşteri salariale de 12 la sută.

Cei mai mulţi funcţionari care vor să intre în grevă generală sunt de la primăria Sântana, 41 de angajaţi dorind să recurgă la această formă de protest. Urmează apoi primăria Vinga, cu 22 de persoane care vor grevă generală, şi primăria Secusigiu, cu 16 angajaţi care vor grevă generală. De remarcat că tot de la Secusigiu vine şi singura semnătură a unei persoane care nu doreşte să se ajungă la asemenea formă de protest. O singură persoană din întreg judeţul nu vrea grevă generală în administraţie. Revenind la cei care vor să protesteze, restul persoanelor până la 220 care au semnat listele vin de la 12 primării din judeţul nostru.

Tot bani

Ce doresc sindicaliştii să obţină? Tot bani. Aceştia vor o lege unitară de salarizare în administraţia publică şi creşterea salariilor. Liderii din sindicate anunţă că în perioada 23-25 septembrie vor avea loc întâlniri pentru stabilirea datei la care va fi organizată greva generală.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor