Hopa Mitică cu directorul Văcean

De Adriana Barbu
8Comentarii
Hopa Mitică cu directorul Văcean
Falcă a retras de pe ordinea de zi a şedinţei CLM proiectul prin care Alin Văcean rămânea pe mai departe director la Filarmonică. Retragerea îl ţine, însă, pe Văcean pe scaun.

Cui îi e frică de Alin Văcean? O întrebare care am pus-o în urmă cu mai bine de o lună şi la care nu am primit până acum decât confirmarea că unora (ba chiar multora) le e frică de managerul Filarmonicii de Stat Arad. Altfel e greu de explicat ce s-a întâmplat în plenul şedinţei extraordinare CLM de joi, când Gheorghe Falcă a retras de pe ordinea de zi, nu fără un preambul, ultimul proiect propus aleşilor spre vot: proiectul privind aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad.
De ce a ajuns un proiect nedorit pe ordinea de zi a şedinţei CLM? De ce a fost nevoie de intervenţia primarului pentru a scoate proiectul de pe ordinea de zi? Care sunt intenţiile nedeclarate ale conducerii Primăriei Arad vis-a-vis de fotoliul de director de la Filarmonică? Ce s-a discutat în comisiile reunite despre soarta lui Alin Văcean de consilierul Marin Lupaş a cerut ca managerului să i se găsească măcar un post de pianist la Filarmonică? Nu ştim. Nici nu mai vrem să aflăm. Ştim că luptele sunt dincolo chiar de puterile lui Alin Văcean şi că au legătură cu executivul primăriei, credinţa, puterea fricii şi ameninţările cu judecata.

Ce ştim este că nici de această dată soarta lui Văcean nu a fost bătută în cuie. Ceea ce, surprinzător, face ca acelaşi Alin Văcean să conducă pe mai departe destinele instituţiei culturale, până când viitorul său va fi votat într-un fel sau în altul.

Ce s-a întâmplat în şedinţa CLM de joi pe acest subiect? Primarul Gheorghe Falcă a cerut, înainte de a supune la vot ordinea de zi, scoaterea de pe aceasta a punctului cu numărul 17, ultimul, cel care făcea referire la votarea evaluării finale a managerului Filarmonicii. Motivul invocat de primar? Discuţiile avute în comisii legat de acest proiect şi faptul că unii consilieri au cerut retragerea punctului de pe ordinea de zi. „Fac gestul pe care l-aţi solicitat cu ideea de a găsi o soluţie în această problemă, a altă abordare”, a punctat Falcă, nu înainte de a-l taxa pe consilierul Lupaş care într-un anumit context (care a rămas necunoscut) a cerut un post de pianist pentru managerul Filarmonicii. Cu siguranţă, însă, contextul a fost altul decât cel lăsat să se înţeleagă de către edil.

Ce a mai spus primarul pe subiectul Alin Văcean şi fotoliul de director? Faptul că managerul Văcean „nu face cinste acestei instituţii”, că sindicatul din Filarmonică „nu face nici el cinste acestei instituţii”, că din punctul său de vedere „managerul nu putea câştiga concursul pentru fotoliul de director” dat fiind modul în care relaţionează, sau că indiferent ce notă ar fi luat Văcean „7, sau 8, sau 10, dumnealui trebuia să-şi dea demisia”. A încheiat intervenţia sa pe acest subiect cu faptul că nici sindicatul din instituţia de cultură nu mai e, de mult, sindicat.

Ce va urma? Cel mai probabil, executivul va aştepta ca Alin Văcean să-şi dea demisia (dacă aceasta este intenţia reală a Primăriei). Demisie care nu va ajunge niciodată aici. Apoi, proiectul evaluării va fi pus din nou pe ordinea de zi şi spiritele se vor închinge din nou. Până la un gest de curaj, de asumare, drumul e lung când vine vorba de Primărie, de Filarmonică şi nu numai.

Ca atare, continuăm cu istoria ingrată a acestui scandal defel muzical. Pe moment, în pauză de concerte, dar şi pauza va lua sfârşit în curând.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor