Hoții de biciclete au vrut să scape de arestul la domiciliu

De Ioana Costas
1Comentariu
Judecătorul a decis ca inculpaţii să rămână în arest la domiciliu
Judecătorul a decis ca inculpaţii să rămână în arest la domiciliu
Hoţii de biciclete din Belgia au vrut să scape de arestul la domiciliu, cerând să fie puşi sub control judiciar.

La ultima înfăţişare a procesului, apărătorii inculpaţilor au cerut Tribunalului Arad ca clienţilor lor să le fie înlocuite măsura arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, însă judecătorul a decis să respingă aceste cereri. Procurorul a cerut instanţei, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Costea Flavius Traian, să-i înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu arestarea preventivă, însă judecătorul a respins cererea reprezentantului Ministerului Public. Totodată, la acest termen, instanţa a hotărât să menţină măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţi pe o perioadă de 60 de zile. „Constată legală şi temeinică măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii: Fazekaş Ştefan, Martinovici Valentin Emil, Barna Marius Lucian, Miron Constantin, Toth Mihai Adrian, Costea Flavius Traian, Şteţ Vasile, Baciu Bogdan Petru, măsură pe care o menţine pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24 noiembrie 2015, până la data de 22 ianuarie 2016, inclusiv”, se arată în soluţia Tribunalului Arad.

Au schimbat imobilele în care execută arestul la domiciliu

Instanţa a mai decis să schimbe – în cazul a trei dintre inculpaţi – imobilele unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu: „Admite cererea formulată de inculpatul Costea Flavius Traian şi dispune schimbarea imobilului unde acesta execută măsura preventivă a arestului la domiciliu. Admite cererea formulată de inculpatul Baciu Bogdan Petru şi dispune schimbarea imobilului unde acesta execută măsura preventivă a arestului la domiciliu. Admite cererea formulată de inculpatul Şteţ Vasile şi dispune schimbarea imobilului unde acesta execută măsura preventivă a arestului la domiciliu”. De asemenea, instanţa a mai permis unuia dintre inculpaţi – Barna Marius Lucian – să părăsească „imobilul unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o singură zi, pentru a se prezenta la Serviciul de Evidenţă a Persoanei, în vederea eliberării unei noi cărţi de identitate şi la Penitenciarul Arad, pentru ridicarea medicamentelor solicitate anterior datei eliberării, urmând ca data să fie stabilită de organul desemnat cu supravegherea inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Citaţi inculpaţii şi martorii

La următorul termen al procesului, care a fost stabilit pentru 9 decembrie, se vor cita inculpaţii şi „martorii încuviinţaţi, părţile civile având termen în cunoştinţă, prin mandatar”. Gruparea Fazi a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Arad pentru furtul a 371 de biciclete în valoare de peste 620.000 de euro dintr-o depozit din Belgia, în luna martie a acestui an.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor