Impozite platite pe ultima suta de metri!

De Simona Butaru
Impozite platite pe ultima suta de metri!
Primăria a încasat mai mult de trei sferturi din cât estima din impozite şi taxe locale. De astăzi se plătesc majorări.

ARAD. În ultima zi în care se puteau plăti dările locale fără a se aplica penalităţi, încasările înregistrate la nivelul Direcţiei Venituri a Primăriei Municipiului arată o creştere substanţială a plăţilor efectuate pentru terenuri şi maşini faţă de anul precedent.

În plus, fiind ultima zi, arădenii s-au grăbit să se achite de datorii. Asta a determinat ca marţi, într-o singură zi, să se încaseze circa 2 milioane lei de la persoane fizice!

Creştere la online

Plata online a impozitelor şi taxelor locale a început să câştige încrederea arădenilor. Potrivit informaţiilor furnizate de Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, „comparativ cu anul trecut, sumele încasate sunt aproximativ aceleaşi. Diferenţa o face interesul crescut al contribuabililor pentru plăţile online. Se constată o creştere a sumelor plătite pe internet cu aproape 20%. În fiecare an, interesul şi încrederea contribuabililor în acest sistem de plată cu cardul a crescut”.

76,58% din total

„La nivelul zilei de luni, încasările totale au ajuns la 76,58% din bugetul estimat reprezentând impozite şi taxe locale. Este cu 5,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, spune Corina Drăghici. Câţi bani a strâns Primăria din impozite şi taxe locale? De la persoane fizice s-au încasat peste 43.845.000 lei, din care peste 2 milioane lei au fost plătite online. De la persoane juridice, s-au încasat peste 57.800.000 lei, din care circa 500.000 lei prin internet.

O creştere substanţială a încasărilor s-a înregistrat la impozitul auto, cu 10% mai mult decât anul trecut, şi la taxa pe terenuri plătită de persoane juridice: cu 21% mai mult!

Penalizări

Începând de la 1 octombrie, toţi cei care nu au plătit taxele şi impozitele intră sub incidenţa penalizărilor prevăzute în codul fiscal. Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !