În căutarea dreptăţii la Tîrnova

De Ioana Costas
5Comentarii
În căutarea dreptăţii la Tîrnova
Un bărbat din Tîrnova îşi caută dreptatea din 2012, când, într-o noapte, mai multe persoane i-au pătruns în curte şi l-au bătut.

Un bărbat din Tîrnova a ajuns la capătul puterii în căutarea dreptăţii după ce mai multe persoane i-au pătruns în curtea casei şi l-au bătut în 2012. După ani de zile în care a încercat să-şi aducă agresorii în faţa instanţei, bărbatul a ajuns să fie el dat în judecată de către agresori. Necazul bărbatului a început în noapte de 24 spre 25 iunie 2012, când, potrivit spuselor lor, mai multe persoane s-au deplasat cu autoturismele până în faţa casei victimei şi au aruncat cu sticle de bere în imobil. Auzind gălăgia de afară, proprietarul casei – în speţă victima – a ieşit în curtea locuinţei. Atunci, agresorii, i-au forţat poarta, au pătruns în curte şi l-au luat la bătaie. Agresorii au fugit în momentul în care unul dintre băieţii victimei a luat drujba în mână şi a pornit-o în speranţa că agresorii se vor speria. A reuşit, pentru că hulinganii – cum îi numeşte victima – s-au urcat înapoi în maşini şi au plecat.

Bărbatul a ajuns la spital, şi-a scos certificat medico-legal, tot la spital a ajuns şi soţia lui din cauza sperieturii. Victima spune că la nouă luni de la acest incident nu s-a început cercetarea penală şi că nimeni nu i-a făcut constatarea pagubelor: poarta spartă, tablou electric spart şi bordură spartă.

Ameninţat la Poliţie

„S-a tergiversat până când procurorul l-a delegat pe unul dintre poliţiştii din Tîrnova. L-am întrebat pe poliţist în ce stadiu e dosarul şi mi-a spus că el e în concediu. După nouă luni de la faptă au început să facă cercetări. Am fost chemaţi la Postul de Poliţie din Tîrnova să fim audiaţi şi eu şi fiul meu. Agresorii au venit şi ei şi m-au ameninţat şi înjurat. Unul din ei a sărit să mă bată chiar în faţa poliţistului – care a intervenit între noi”, ne-a declarat bărbatul. Acesta a mai spus că s-a trezit acasă cu o amendă în valoare de 6.000 de lei pe numele său şi o altă amendă în valoare de 2.000 de lei pe numele fiului său pentru lovire – toate acestea venind după „întâlnirea” de la Postul de Poliţie din Tîrnova.

NUP pentru agresori

Potrivit bărbatului, trei dintre agresorii care au intrat în curtea casei sale şi l-au bătut au primit neînceperea urmăririi penale. „Am contestat această măsură la prim procuror unde am cerut confruntarea cu agresorii, însă procurorul a menţinut rezoluţia fără să o motiveze. Am contestat decizia prim procurorului la Judecătoria Ineu. Aici, dosarul a fost repartizat la judecătorul Floriţă Boloş. La a doua înfăţişare a venit judecătorul Marinescu, iar la a treia a venit judecătorul Tripa. Acesta din urmă a vrut să vorbească cu mine. Judecătorul Tripa mi-a spus: <Am făcut să fie bine>, în sensul că mi-a redus amenda de la 6.000 de lei la 3.000 şi băiatului i-a redus amenda de la 2.000 la 1.000. Eu nu am cerut aşa ceva. Apoi, Tripa a dat rezoluţie că nu se poate face nimic. Atunci i-am spus că mă duc să protestez, că nu se poate întâmpla aşa ceva”, ne-a povestit bărbatul.

Dat în judecată de agresori

Apoi, după toată această tevatură, bărbatul s-a trezit dat în judecată pentru distrugere. Acţiunea a fost intentată de către fiica unuia dintre agresori care susţine faptul că, în noaptea de 24 spre 25 iunie 2012, atunci când a avut loc agresiunea asupra bărbatului şi mai multe maşini au oprit în faţa casei acestuia, bărbatul i-a distrus maşina aruncând cu pietre în ea. „Mă dă în judecată că i-aş fi distrus maşina atunci noaptea, când au venit maşinile acelea în faţa casei mele şi eu am primit bătaie. A adus doi martori în faţa instanţei care să susţină asta: unul care a venit beat în faţa judecătorului pentru a fi audiat, şi un alt martor care era rudă cu cei care susţin că le-am distrus maşina cu pietre, ori aşa ceva nu se poate. Să depună mărturie în favoare ta o rudă”, spune bărbatul. După atâţia ani în care bărbatul a spus că toate probele i-au fost respinse de instanţă, în timp ce toate probele agresorilor sunt acceptate, victima vrea să se cerceteze acest caz din nou şi că „dreptatea”, la Tîrnova, a trecut de cealaltă parte. Bărbatul susţine că tot scandalul a avut loc pe fondul discriminărilor, el fiind ucrainean. „În noaptea de 24 spre 25 iunie au strigat în faţa casei mele <Ruşilor! Întoarceţi-vă în Rusia!>. Eu consider că asta e discriminare. Nu am făcut nimic rău. Sunt un om la locul meu. Mi-am făcut casă la Tîrnova. Muncesc, îmi văd de treaba mea!”, ne-a precizat bărbatul.

Varianta agresorilor, în acest caz, este că bărbatul a ieşit cu drujba la ei, în timp ce se deplasau cu maşinile prin Tîrnova, scandalul pornind de aici.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor