Incendii mai puţine, morţi mai mulţi

De Ioana Costas
Foto: I.C.
Foto: I.C.
Deşi a scăzut numărul incendiilor în luna noiembrie, din păcate s-au înregistrat trei decese.

Toate cele trei decese înregistrate în luna noiembrie 2015 în urma izbucnirii incendiilor în imobilele în care se aflau victimele au avut aceeaşi cauză: ţigară lăsată aprinsă. Potrivit bilanţului pe luna noiembrie 2015 întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în ceea ce priveşte incendiile, numărul acestora a scăzut cu 45 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „În luna noiembrie a anului 2015, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au executat 602 misiuni, din care 434 gestionate doar de către structurile profesioniste, 168 de către serviciile voluntare, iar şapte în cooperare. Comparativ cu luna noiembrie a anului 2014, numărul incendiilor a scăzut cu 45 la sută. Deşi numărul incendiilor a fost mai mic faţă de perioada de referinţă a anului 2014, în luna noiembrie a acestui an s-au înregistrat 3 decese în urma incendiilor”, a punctat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Mai multe intervenţii SMURD

În luna noiembrie, pompierii arădeni au derulat 28 de misiuni de stingere a incendiilor, 517 intervenţii de acordare a asistenţei medicale de tip SMURD, 4 operaţiuni de descarcerare, 17 de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată, 14 pentru asistenţa persoanelor, precum şi 22 alte intervenţii.

În timpul celor 517 misiuni de acordare a asistenţei medicale prespitaliceşti, au fost asistate 538 persoane dintre care 473 de adulţi şi 65 de copii. Din cele 168 misiuni ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, 162 sunt misiuni de acordare asistenţă medicală executate de modulele SMURD Nădlac şi Vinga. De menţionat este faptul că numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu 41 la sută faţă de luna noiembrie a anului trecut.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !