Încep lucrările pe pasajul de la CET

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
17Comentarii
Încep lucrările pe pasajul de la CET
© FOTO: Valentin Goran
Asocierea de firme care a câştigat licitaţia pentru finalizarea pasajului de la CET a preluat obiectivul.

Undă verde pe pasaj! După finalizarea licitaţiei şi semnarea contractului de lucrări, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Timişoara a predat chiar miercuri, 27 septembrie, amplasamentul către asocierea de firme formată din Tehnodomus SA & SC CDP Energy SRL & Construcţii Feroviare Mureş. Anunţul a fost făcut chiar de către reprezentanţii DRDP Timişoara, care au anunţat faptul că „Obiectivul <Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad – CF Curtici – DJ709B> a fost predat asocierii care a câștigat licitația pentru finalizarea lucrării – Tehnodomus SA & SC CDP Energy SRL & Construcţii Feroviare Mureş. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat și s-a început organizarea de șantier”.

Aşadar, cele trei firme încep deja să aducă utilaje şi muncitori, urmând ca în zilele următoare să treacă efectiv la treabă. Dacă termenele vor fi respectate, pasajul de la CET ar urma să fie finalizat în cinci luni de zile. Practic, în luna martie a anului viitor, traficul ar trebui să se facă pe noua construcţie. Reamintim că pasajul de la CET a fost început încă din anul 2011, dar fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii din România, nu a oferit finanţare pentru finalizarea lui.

Probleme pe pasajul din Micălaca

Din păcate, fiecare veste bună aduce cu ea şi una proastă. Ministerul Transporturilor a organizat o licitaţie şi pentru finalizarea pasajului din Micălaca. Firmele interesate au depus oferte, dar, cum se întâmplă în România, una dintre societăţi nu a fost mulţumită de rezultatul licitaţiei. Drept urmare, a depus o contestaţie. Asta înseamnă câteva luni de pauză, câteva luni în care această contestaţie va fi analizată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Mai mult decât atât, firma nemulţumită ar putea solicita rezolvarea problemei în instanţă, lucru ce ar putea duce la amânarea lucrărilor pentru un an, poate chiar doi ani. Iar problema cea mai mare o reprezintă finanţarea. În bugetul anului 2017 au fost prinşi banii necesari pentru finalizarea pasajului din Micălaca. În schimb, la anul, obiectivul ar putea rămâne fără finanţare. Aşa, am putea ajunge de unde am plecat, adică la un blocaj total. Totuşi, dacă Ministerul Transporturilor va semna contractul până la finele acestui an, suntem siguri că vor fi bani pentru finalizarea pasajului. Dar asta rămâne de văzut.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor