Incepe numaratoarea inversa

De JA-A.G.
Lucrările din infrastructură continuă în forţă în acest an FOTO: A.G.
Lucrările din infrastructură continuă în forţă în acest an FOTO: A.G.
ARAD. În acest an, în judeţul Arad vor fi finalizate mai multe lucrări care vizează infrastructura rutieră.

Anul 2012 se anunţă a fi unul de bun augur pentru judeţul nostru. Nu mai puţin de opt proiecte importante îşi vor găsi finalitatea, dintre care şase aparţin Ministerului Transporturilor (MT). Potrivit secretarului de stat în MT, Eusebiu Pistru, în prima jumătate a acestui an vor fi finalizate în totalitate şi se va face recepţia finală a centurii ocolitoare a municipiului în regim de autostradă, dar şi a autostrăzii Arad-Timişoara, primul segment finalizat de pe coridorul IV paneuropean. O altă lucrare care îşi aşteaptă de mult finalitatea este DN 79, care leagă Aradul de Oradea. „În acest an va fi făcută recepţia finală şi pe DN 79”, a anunţat Pistru.

Un alt proiect dezvoltat şi finanţat de MT este modernizarea pasajului de la Păuliş, schimbarea rosturilor de dilataţie şi reabilitarea căii de rulare. „Şi această lucrare va fi recepţionată tot în anul 2012, mai precis în primăvară”, spune Eusebiu Pistru.

Şi pasajele

Ritmul alert în care se lucrează la pasajele peste centura Aradului, din zona Micălaca şi din zona CET, le dă încredere reprezentanţilor MT, care spun ferm că şi aceste două lucrări vor fi finalizate tot în acest an. „Atât pasajul din apropierea drumului spre Şiria, cât şi cel din zona CET vor fi terminate în acest an. Circulaţia va fi mult fluidizată odată cu finalizarea acestor lucrări”, precizează secretarul de stat.

Nici CJA nu se lasă

Nu doar MT va inaugura lucrări de infrastructură de mare amploare în Arad. Consiliul Judeţean Arad (CJA) are, de asemenea, două proiecte importante care vor fi finalizate în acest an. Unul dintre ele este Drumul Vinului, o şosea nou-nouţă care va traversa toată Podgoria Aradului. Cel de al doilea mare proiect este realizarea podului peste Mureş din apropierea oraşului Pecica, o altă lucrare de mare amploare care va lega localităţile din nordul râului cu cele din sud.

Sute de milioane de euro

Valorile tuturor lucrărilor enumerate mai sus sunt foarte mari, aşa că totalul este unul de-a dreptul impresionant. Pe rând luate, realizarea autostrăzii Arad-Timişoara costă 135,6 milioane de euro, centura ocolitoare în regim de autostradă costă 120,8 milioane de euro, modernizarea DN 79 înseamnă 67,7 milioane, pasajul de la CET va fi realizat contra sumei de 5,7 milioane, cel din Micălaca va costa 8 milioane, Drumul Vinului este estimat la costuri de aproximativ 13 milioane de euro, în timp ce podul din Pecica va costa 4 milioane. Totalul acestor sume este de peste 354 de milioane de euro, bani a căror finalitate va putea fi văzută în decursul acestui an.

Municipiul trage tare

Nici în municipiu, drumarii nu vor dormi în 2012. Pentru acest an sunt planificate să se finalizeze lucrările de infrastructură la centrul vechi, cele de pe BERD II, dar şi să înceapă şi să se finalizeze lucrările de reabilitare a Pasajului Grădişte şi a Pasajului Micălaca, dublate de reabilitarea din temelii a bulevardului Nicolae Titulescu. Iar acestea sunt doar câteva dintre lucrările programate pentru oraş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !