Închisoare pentru cannabis

De Ioana Costas
5Comentarii
Închisoare pentru cannabis
Doi tineri au primit închisoare cu executare, iar alţi doi au fost condamnaţi cu suspendare pentru trafic ilicit de doguri de risc.

Patru tineri din Arad care făceau trafic ilicit de droguri de risc, în speţă vindeau cannabis, au fost „dovediţi” cu ajutorul unor investigatori sub acoperire. Aceştia s-au prefăcut interesanţi în cumpărarea a două kilograme de cannabis.

Pentru prinderea traficanţilor, s-au dispus măsuri de supraveghere tehnică – interceptarea şi înregistrarea convorbirilor şi comunicărilor, supravegherea video, audio şi prin fotografiere a imaginilor şi a discuţiilor din mediu ambiental precum şi localizarea şi urmărirea unor posturi telefonice. Pe parcursul anului 2014, traficanţii au deţinut în scop de comercializare şi au vândut, în mai multe rânduri, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis), pe raza municipiului Arad, obţinând beneficii materiale. În faţa instanţei inculpaţii S.C.S., S.N.C., B.I.D. şi L.M.G. au recunoscut comiterea faptelor şi au solicitat ca judecata să aibă loc în procedura de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel, în perioada 27 mai 2014 – 3 noiembrie 2014, inculpatul S.C.S. la date diferite a vândut, fără drept, în patru rânduri, diferite cantităţi de cannabis, obţinând beneficii materiale/financiare. S.C.S. a vândut investigatorilor sub acoperire, de patru ori, între 4 şi 11 grame de cannabis pentru sume cuprinse între 250 şi 500 de lei.

300 de grame la percheziţie

Când a avut loc percheziţia în imobilul unde locuiau cu chirie S.C.S. şi S.N.C., anchetatorii au descoperit peste 300 de grame de cannabis. Trebuie menţionat că drogurile de risc erau de producţie indigenă şi nu importante din străinătate. Tribunalul Arad l-a condamnat pe S.C.S. – în ianuarie 2015 – la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic ilicit de droguri de risc, fără drept, în formă continuată.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea inculpat condamnat la doi ani de închisoare cu executare – S.N.C. – acesta a vândut investigatorilor sub acoperire, în patru rânduri, între 5 şi 12 grame de cannabis pentru sume cuprinse între 250 şi 500 de lei. Ceilalţi doi traficanţi – B.I.D. şi L.M.G., care au primit câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru trafic ilicit de droguri de risc fără drept în formă continuată, au vândut investigatorilor sub acoperire cannabis, cantităţile de droguri vândute variind între 3 şi 8 grame. Totodată, în urma percheziţiilor, la domiciliul lui B.I.D. au fost descoperite peste 8 grame de cannabis.

În Boul Roşu, Vlaicu şi Aradul Nou

„Tranzacţiile” aveau loc în diferite zone ale oraşului: în Vlaicu, în zona Boul Roşu sau în zona Aradul Nou. Anchetatorii au concluzionat că activitatea infracţională a celor patru s-a desfăşurat împreună/în comun, sau, după caz, individual, dar nu în mod organizat, astfel că nu au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat. Când instanţa arădeană a aplicat pedepsele celor patru a avut în vedere că trei dintre cei patru au copii minori în întreţinere, că nu au antecedente penale, că şi-au recunoscut faptele şi că trei dintre aceştia au studii gimnaziale, în timp ce unul are doar studii primare. Sentinţa Tribunalului Arad a fost atacată de inculpaţi la Curtea de Apel Timişoara. Instanţa timişoreană a menţinut însă sentinţa pronunţată de judecătorii arădeni.

Cei doi care au primit pedepse cu suspendarea vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Arad sau Consiliului local al comunei Vladimirescu pe o perioadă de 60 zile.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor