Indemnizaţii tăiate din cauza datoriilor la bugetul local

De Diana Dutu
1Comentariu
Suspendarea indemnizaţiei provoacă stres
Suspendarea indemnizaţiei provoacă stres
ARAD. Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Arad a suspendat 39 de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

39 de persoane din judeţul Arad, aflate în concediu pentru creşterea şi îngrijirea copilului, s-au ales cu suspendarea indemnizaţiei. Din ce cauză? Nu şi-au achitat obligaţiile legale faţă de bugetul local (impozitele) pentru bunurile pe care le deţin în proprietate (terenuri, locuinţe, maşini).

Decizia suspendării dreptului a fost luată de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Arad, pe o perioadă de cinci luni. „Dacă în perioada suspendării îşi plătesc restanţele la bugetele locale, sunt reluaţi în plată de la data suspendării; deci, primesc banii din urmă. Dacă ies din perioada aceasta de cinci luni, încep să fie reluaţi în plată numai de la data respectivă” – precizează, pentru Jurnal arădean/ Aradon, Daniela Bătrîn, director al DDAC Arad.

Raportat la totalul beneficiarilor de indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului, numărul celor suspendaţi este foarte mic: 1,06%. Faţă de anul trecut, când s-au aflat în această situaţie 46 de mămici/tătici, numărul „suspendaţilor” este mai mic cu 7. În 2013, în judeţul Arad au fost doar 15 cazuri în care au fost suspendate indemnizaţiile pentru creşterea copilului, iar în 2012, 311 cazuri.

În general, suspendarea indemnizaţiei îi sperie pe beneficiari şi îi motivează să-şi plătească impozitele şi taxele restante. „În ultimii ani, am avut doar două-trei cazuri care au ieşit din perioada de suspendare fără să plătească şi au plătit ulterior” – spune Daniela Bătrîn.

10% tătici

În prezent, în judeţul Arad sunt în plată 3.663 de persoane cu indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Dintre acestea, 346 sunt bărbaţi. Adică aproape 10% din total.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor