Ingineria de la UAV, un atuu pe piaţa muncii

De Valentin Goran
Ingineria de la UAV, un atuu pe piaţa muncii
© Facultatea de inginerie, o facultate de succes FOTO:JA
Peste 90% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie au un loc de muncă în profilul studiat în facultate.

Una din cele mai căutate facultăţi din cadrul UAV este Facultatea de inginerie. Secretul pare a fi corelarea ofertei educaţionale cu cererea de pe piaţa muncii care determină, implicit, creşterea şanselor absolvenţilor de a-şi găsi un loc de muncă în domeniul de pregătire studiat.

Specializări şi calificări

În acest moment, Facultatea de Inginerie asigură calificarea pe următoarele domenii de licenţă: Inginerie Industrială cu programele de studii: Tehnologia Construcţiilor de Maşini; Ingineria Sudării; Tehnologia şi Designul Produselor Textile; Tehnologia Tricotajelor şi Confecţiilor; Ingineria Autovehiculelor cu programul de studii: Autovehicule Rutiere; Ingineria Sistemelor cu programul de studii: Automatică şi Informatică Aplicată; Inginerie şi Management cu programul de studii: Inginerie Economică Industrială.

„Vom continua investiţiile în laboratoarele facultăţii, vom investi pentru ca studenţii acestui domeniu de licenţă să poată studia în cele mai bune condiţii şi să beneficieze de o bază materială modernă”, a precizat prof.univ.dr Ramona Lile, rectorul UAV.

„La capitolul investiţii deja finalizate sau în curs de finalizare poate fi menţionată reabilitarea corpului B (Calea A.Vlaicu) care pune la dispoziţie încă 2.000 m2 de spaţii de învăţămînt, majoritatea acestora fiind laboratoare de specialitate, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 200.000 EURO. La această investiţie mai poate fi adăugată suma de 100.000 euro pentru dotarea specializărilor din domeniul textil, aparatura de laborator şi utilajele didactice”, a punctat decanul facultăţii, conf.univ.dr. Dan Glăvan, decanul Facultăţii de Inginerie.

Şanse pe piaţa muncii

Pentru cei 1.159 studenţi la programele de licenţă, la care se adaugă alţi 195 studenţi masteranzi înmatriculaţi, şansele găsirii unui loc de muncă pe piaţa actuală sunt foarte mari. „Peste 90% dintre absolvenţii noştri sunt angajaţi la companii de prestigiu din Arad, dar şi din străinătate. Pe unii îi regăsim pe funcţii de conducere ceea ce demonstrează că aici, la Arad, la inginerie se face o şcoală de calitate” a punctat conf.univ. dr. Alexandru Popa, prodecanul facultăţii.

Studii masterale

Oferta pentru studii de master formează specialişti în domeniul Ingineriei Industriale cu programul de studii Producţia Sistemelor Industriale şi în Ingineria Sistemelor cu programul de studii Automatica Sistemelor Industriale.

„Vom continua investiţiile în laboratoarele facultăţii, vom investi pentru ca studenţii să poată studia în cele mai bune condiţii”, Ramona Lile, rectorul UAV.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !