Inimă nouă pentru un arădean

De Diana Dutu
Inimă nouă pentru un arădean
Bărbatul de 38 de ani a beneficiat de un transplant cardiac, intervenţia fiind efectuată la Tîrgu Mureş.

Şansă uriaşă pentru un arădean de 38 de ani, care suferă de o boală cardiacă foarte gravă. El a fost beneficiarul unui transplant efectuat la Tîrgu Mureş, în urma căruia s-a ales cu o inimă nouă. Inima a fost prelevată de la un tânăr de 28 de ani din Cluj care, înainte de a intra în moarte clinică, a apucat să-şi dea acordul ca organele sale să fie folosite pentru salvarea altor vieţi.

Pe lista de transplant

„E un pacient tânăr, în vârstă de 38 de ani, care se afla pe lista de transplant de multă vreme. Suferea de o boală cronică de cord, foarte serioasă. În urmă cu patru ani a mai avut o operaţie de rectificare valvulară, la Institutul din Timişoara; s-a încercat corecţia unor anomalii ale cordului astfel încât să încetinească progresia spre insuficienţă cardiacă terminală. A fost o intervenţie prin care a mai câştigat timp. Acum are o inimă nouă, sănătoasă, care îi bate în piept. Şi ne bucurăm pentru asta” – a punctat pentru Jurnal arădean/ Aradon dr. Adrian Wiener, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Intervenţia: patru ore

„Pacientul a fost luat în evidența clinicii noastre și propus pentru transplant ca singura soluție pentru rezolvarea acestei situații. Așadar, el era la capătul resurselor biologice, într-o stare critică foarte sever alterată. Supravieţuirea lui pe termen scurt era pusă serios sub semnul întrebării” – a subliniat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tîrgu-Mureș.
Dr. Suciu este cel care a condus echipa medicală ce a realizat transplantul. Intervenţia a durat aproximativ patru ore. „Particularitatea intervenției a fost faptul că a fost o reintervenție și această situație implică nişte proceduri un pic mai laborioase şi riscuri mai mari din punct de vedere al evoluţiei post-operatorii. Operaţia a decurs bine. Pentru acest moment suntem foarte mulţumiţi de evoluţia pacientului” – a spus dr. Horaţiu Suciu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !