Inima sub tratament privat

De Alin Gherasim
Inima sub tratament privat
ARAD. Între şase şi nouă luni. Atât mai durează până când arădenii care suferă de afecţiuni cardio-vasculare se vor putea trata în cadrul Spitalului Judeţean Arad, şi nu la Timişoara, Szeged sau Debrecen, în Ungaria.

La sediul Consiliului Judeţean Arad (CJA) a fost semnat contractul dintre unitatea noastră medicală şi clinica privată Cardiolife, din Timişoara, care îşi va deschide o clinică şi în spitalul nostru. „Este primul pas în ceea ce înseamnă parteneriatele cu privaţii şi sperăm că ceea ce se va întâmpla la Spitalul Judeţean Arad va fi un real succes”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Managerul spitalului, Teodora Olariu, a plusat, spunând că „ceea ce se realizează acum este foarte important atât pentru judeţul nostru, cât şi pentru tot vestul ţării. Afecţiunile cardio-vasculare sunt pe primul loc în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea în judeţul nostru”. Olariu a mai spus că, pe lângă pacienţii din Arad şi din judeţele limitrofe, de această clinică vor beneficia şi studenţii şi rezidenţii de la facultăţile arădene.

Urgenţe gratuite

Cristian Dină, reprezentantul clinicii private, a anunţat că se caută o soluţie pentru ca măcar urgenţele cardio-vasculare să fie tratate imediat şi gratuit. „Vrem să găsim surse de finanţare în acest sens”, a spus Dină. În ceea ce priveşte clinica ce va lua fiinţă aici, aceasta, cu toată aparatura şi dotările, va costa în jur de un milion de euro.

„Mai important decât această investiţie materială este personalul calificat care va lucra în această clinică. Dorim ca, în următorii ani, prin intermediul acestor medici, să calificăm rezidenţi arădeni care să rămână în spitalul nostru”, a anunţat Ioţcu. În ceea ce priveşte statutul spitalului, acesta va fi unul de elită după înfiinţarea acestei secţii.

Sute pe an

În ceea ce priveşte numărul de cazuri care vor fi tratate în cadrul secţiei de cardiologie intervenţională, acesta va fi de ordinul sutelor, anual. „Aproximativ 40 de pacienţi arădeni care suferă de boli cardio-vasculare iau drumul spitalelor din Timişoara, Szeged sau Debrecen în fiecare lună. Dar aceştia sunt doar arădenii care îşi permit să plătească tratamentele şi intervenţiile necesare. Numărul pacienţilor care ar avea nevoie de intervenţii se ridică la aproximativ 100 în fiecare lună”, a mai declarat Teodora Olariu.

Şi în alte oraşe

Clinica Cardiolife a fost înfiinţată în urmă cu doi ani şi jumătate la Timişoara. Ulterior, a fost deschisă o secţie şi în incinta Spitalului Judeţean Constanţa. Experienţa cumulată a medicilor care lucrează în cadrul Cardiolife este de peste 30.000 de cazuri.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !