Înscrieri pentru clasa I

De Vasile Filip
Înscrieri pentru clasa I
Pentru copii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2016 şi nu au fost înscrişi în anul şcolar 2015-2016.

În urma dezbaterii publice a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar 2016, vă aducem la cunoştinţă apariţia prevederilor Procedurii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 27.376/12.02.2016 privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv.

Astfel, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculaţi, doar pentru anul şcolar 2016-2017, în clasele I deja existente, în limita locurilor disponibile.

Pe site-ul IŞJ Arad

După cum ne informează purtătorul de cuvânt al IŞJ Arad, inspector şcolar prof. Laura Nădăban, lista unităţilor de învăţământ care au locuri disponibile la clasa I şi numărul de locuri disponibile se găseşte pe site-ul IŞJ Arad (www.isjarad.ro, secţiunea Înscrierea în învăţământul primar 2016) şi la avizierul unităţilor de învăţământ.

Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condiţiile de mai sus se realizează între 22 februarie și 28 februarie 2016 la sediul unităţilor de învăţământ care au locuri disponibile, după un orar afişat la avizierul unităţii de învăţământ. În solicitările părinţilor/ tutorilor/ reprezentanţilor legali se va menţiona cauza amânării înscrierii în învăţământul primar.

O singură solicitare

„Părintele poate depune o singură solicitare – spune prof. Laura Nădăban – fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile. Unităţile de învăţământ vor transmite solicitările de înscriere către IŞJ Arad şi Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice spre verificare şi avizare.

Prin urmare, recomandăm părinţilor care solicită înscrierea copiilor de 7 ani direct în clasa I să consulte pe site-ul IŞJ Arad Lista unităţilor de învăţământ şi numărul de locuri disponibile şi să se adreseze doar acelor unităţi de învăţământ care au locuri disponibile.

Precizăm că unităţile de învăţământ care nu au locuri disponibile nu vor face înscrieri în clasa I”.

Departajare

În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, departajarea şi înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 martie – 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar pe baza criteriilor generale şi specifice de departajare.

Informaţii suplimentare

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot suna la secretariatele unităților de învățământ care au locuri disponibile sau la Tel Verde 0800816257 între orele 8.00-16.00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !