Insecte, one man show si muzica

De Monica Ardelean
Ultimele spectacole în festival FOTO:JA
Ultimele spectacole în festival FOTO:JA
Florin Piersic Jr. va juca sâmbătă seara pentru spectatorii Festivalului Internațional de Teatru Nou.

ARAD. Fără soare în weekend, dar cu mult teatru. După 20 de spectacole jucate deja, vin alte trei zile. Ultimele zile de festival, care vor fi pline de teatru şi concerte. Un final în forță pentru ediția din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru Nou (cel care a fost cândva „Underground”).

Gărgărițe în festival

Vineri, în sala mare (ora 19,00), se va juca spectacolul „Gărgăriţele se întorc pe pământ”, de Vasili Sigarev, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Tineretului Piatra – Neamţ). Un spectacol, despre care criticul Raluca Naclad spunea că „sordidul vieţii e luminat discret de speranţă, de încredere în capacitatea omului de a-şi păstra căldura sentimentelor, indiferent de desfigurarea la care îl supune mediul social. Această lume supusă morţii are frumuseţea fragilă a unui zbor de gărgăriţă înainte de căderea primei zăpezi“.

De la ora 21,00, în sala Studio, Teatrul Odeon Bucureşti prezintă răvăşitorul spectacol „Tipografic Majuscul”, de Gianina Cărbunariu, care a fost recompensat de UNITER cu premiul pentru teatru – document. În demersul său artistic, Gianina Cărbunariu a pornit de la un caz real – cel al adolescentului Mugur Călinescu, victimă a regimului comunist din România. Tot vineri seara, de la ora 22.30, compozitorul Tibor Cari revine la Arad cu ocazia FITN, el oferind publicului, în localul Ora de bere, spectacolul său concert – Muzica Teatrului.

Și iar teatru și muzică

Sâmbătă, de la ora 17,30, în Piaţa Avram Iancu, Teatrul de Păpuşi şi de Stradă ORT – IKI (Debrecen, Ungaria) va prezenta un spectacol plin de energie şi de culoare – Atracţiile târgului.

Seara, pe scena sălii mari, de la ora 19,00, actorul Florin Piersic Jr. şi al său Freak Show va face o adevărată demonstraţie de forţă şi maturitate în teatru, în cadrul căreia interpretează treisprezece personaje. „E uluitor să vezi un om, fie el și un actor atât de talentat, devenind, la fiecare zece minute, altul“, spunea Andrei Crăciun. Urmează un alt spectacol ce poartă o semnătură celebră: pe cea a regizorului Victor Ioan Frunză. „Scene din viaţa insectelor” – mister psihedelic muzical, de Karel & Josef Capek (ora 21,30, sala Studio).

Ultima zi de festival

Duminica îl readuce la Arad pe tânărul creator de teatru Eugen Jebeleanu care va prezenta, alături de echipa Compagnie 28 (Paris) – UNTEATRU (Bucureşti) spectacolul RETOX – „România ţara occidental xeroxată” (ora 19,00, sala mare – spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani).

Ultimul spectacol al ediţiei din acest an a FITN este „Gardenia”, al Teatrului Maghiar „Csiky Gergely“ Timişoara, realizată de regizorul Koltai M. Gábor, după un text de Elžbieta Chovanek (ora 20,30, sala Studio). Ediţia din acest an a Festivalului de Teatru Nou de la Arad se va încheia la Cafe Boeme, acolo ude actrița Tania Popa, va oferi, de la ora 22,30, la Café Boeme un concert extraordinar „Russian night”.

27 de piese

Această ediție a FITN a oferit 27 de piese de teatru și două concerte. Cele mai multe piese în Sala Studio, nu mai puțin de 11 piese, 9 în Sala Mare, două chiar în stradă, câte unul în 3 cluburi și unul în sala festivă de la Moise Nicoară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !