Inspectorii au pus lupa pe construcţii

De Diana Dutu
Inspectorii au pus lupa pe construcţii
ITM Arad a aplicat 46 de amenzi în valoare de 21.000 de lei, pentru nefolosirea echipamentelor de muncă specifice.

Din luna februarie până în prezent, inspectorii de muncă pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au controlat 24 agenţi economici arădeni din domeniul construcţiilor. Au fost vizate, în principal, şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară lucrări de săpături şi lucrări de termoizolaţii.
Inspectorii ITM Arad au urmărit utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii. Rezultatul? „Au fost constatate un număr de 58 deficienţe, fiind aplicate 46 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 21.000 lei” – precizează Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad.
Controalele inspectorilor de muncă fac parte dintr-o campanie care se derulează la nivel naţional: „Verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor”. Obiectivul specific al acţiunii este verificarea respectării, de către angajatorii din construcţii, a cerinţelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
„Datorită complexităţii şi existenţei riscurilor specifice, activităţile din domeniul construcţiilor sunt activităţi în care riscul de accidentare pentru lucrătorii este de două ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, în raport cu lucrătorii din alte sectoare de activitate” – conchide Ecaterina Isac.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !