Interviu JA. Dumitru Şerban, preşedintele Filialei din Arad a U.A.P. 50 de artişti, în „Salon”

De Vasile Filip
Interviu JA. Dumitru Şerban, preşedintele Filialei din Arad a U.A.P. 50 de artişti, în „Salon”
La Galeria Naţională de Artă „Delta” va avea loc, vineri seara, vernisajul „Salonului anual de artă”.

Filiala din Arad a Uniunii Artiştilor Plastici din România se pregăteşte de un eveniment important. Despre ce este vorba?

DUMITRU ŞERBAN: Vineri seara, de la ora 17.00, vom avea, la Galeria „Delta”, deschiderea „Salonului anual de artă”. Este un „Salon” liber, mai exact artiştii nu au fost selectaţi ci fiecare şi-a ales, din propria operă, 1-3 lucrări cu care vine în expoziţie.

Cine sunt participanţii?

DUMITRU ŞERBAN: Şi-au anunţat participarea parte din membrii fondatori – Elena Stoenescu, Onisim Colta, Ioan Kett Groza, Iosif Stroia, Dumitru Şerban, etc. – , precum şi generaţia de mijloc – Cosmin Moldovan, Laurian Popa, Ana Maria Şerban şi alţii – dar şi foarte tineri absolvenţi de masterat ai univesităţilor de artă, cum sunt Eugen Ţibuleac şi Ştefan Pavliuc. Am dat doar câteva exemple, dar în „Salon” vor fi peste 50 de artişti cu peste 100 de lucrări.

Ce vor putea admira vizitatorii?

DUMITRU ŞERBAN: Iubitorii de artă vor putea admira cele mai noi creaţii ale expozanţilor, pe diferite genuri de artă: pictură, sculptură, grafică precum şi artă decorativă şi design. După un an extrem de încărcat pentru toţi – pe plan naţional şi internaţional – artiştii arădeni vin să-şi expună opera într-un salon separat, tradiţional, care aminteşte de parfumul expoziţiilor libere interbelice.

Am înţeles că Galeria „Delta” va mai găzdui, în paralel, şi o expoziţie de gravură…

DUMITRU ŞERBAN: Într-adevăr, la o săptămână de la vernisajul „Salonului”, pe 11 martie, vom deschide, în sala „Buzunar” a Galeriei, o expoziţie de gravură – coordonator de proiect prof. univ. dr. Constantin Catargiu, curator Remus Rotaru, de la Facultatea de Arte şi Design Timişoara. Expoziţia va cuprinde 80 de gravuri, realizate de 40 de artişti din ţară, şi face parte dintr-un schimb cultural între Arad şi Timişoara.

Revenind la vernisajul de vineri, ce mesaj aveţi pentru iubitorii de artă?

DUMITRU ŞERBAN: Sperăm ca Salonul nostru să-i bucure pe arădeni, pe turiştii culturali şi să fie un imbold pentru tânăra generaţie, pentru studenţii de la facultăţile de artă din regiune. Evenimentul este dedicat mărţişorului, prima lună de primăvară, aşa că îi invităm pe toţi iubitorii de artă să se bucure de frumos alături de noi, vineri seara, în Galeria „Delta”.

Susţinere artistică

„Această expoziţie – ne-a mărturisit Dumitru Şerban – este susţinută integral de Asociaţia noastră, formată din 100 de artişti profesionişti. «Salonul anual de artă» poate fi vizitat, la Galeria «Delta», până pe 1 aprilie a.c.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !