INTERVIU JA. Eusebiu Pistru, deputat PNL: „Infrastructura judeţului, prioritatea mea absolută”

De C.T.
Reactualizat la:
9Comentarii
INTERVIU JA. Eusebiu Pistru, deputat PNL: „Infrastructura judeţului, prioritatea mea absolută”
Deputatul liberal vrea să finalizeze pasajele Aradului.

1. D-le deputat, PNL Arad susţine constant că echipa sa nu este una doar pentru Parlament, ci şi pentru reprezentarea Aradului în viitoarea guvernare. Puteţi să ne spuneţi care este, în accepţiunea dumneavoastră cea mai importantă realizare a echipei PNL Arad?

Eusebiu Pistru. Indiscutabil, autostrada Timişoara-Arad-Nădlac este cea mai mare realizare pentru judeţul Arad. Nu mai trebuie să explic ce înseamnă, în contextul aderării României la NATO şi, mai ales, Uniunea Europeană, lipsa unei autostrăzi în legătură directă cu structura europeană de autostrăzi. Practic, înseamnă excluderea din traseele dezvoltării economice prin libera circulaţie a mărfurilor, îngreunarea realizării contactelor rapide şi eficiente ale punctelor de dezvoltare ale României cu cele ale ţărilor occidentale. Nici nu vă imaginaţi ce bătălii la „baionetă” s-au purtat pentru ca autostrada să treacă la distanţa optimă de municipiu, un element extrem de important. Au existat multiple variante de traseu, unele de-a dreptul infantile, însă toate în defavoarea Aradului. Din fericire, s-a demonstrat că dacă există voinţă şi determinare lucrurile se rezolvă în favoarea comunităţii. Practic, după construirea autostrăzii Aradul a ajuns pe locul 5 între oraşele României din punct de vedere al creşterii economice. Nu doar autostrada în sine a avut un rol determinant din acest punct de vedere, ci şi cele patru coborâri (intersecţia cu DN 69 Arad-Timişoara, intersecţia cu DJ Arad- Zădăreni, Aeroportul Arad şi intersecţia cu DN 7 Arad-Nădlac ), dintre care trei pun în valoare zonele industriale, adevăraţi „plămâni” ai economiei arădene.

2. Care credeţi că este cea mai mare provocare a viitoarei echipe liberale din Parlament?

Eusebiu Pistru. Sigur că marea provocare este aceea de a face auzită la modul excepţional vocea Aradului în Parlament şi în executiv, dar pentru că prioritatea mea absolută o reprezintă infrastructura judeţului, spun care este provocarea pe acest domeniu: finalizarea tronsonului de cale ferată de mare viteză de la Vladimirescu la Simeria şi închiderea inelului de centură a Aradului prin construcţia variantei ocolitoare de la Vladimirescu la urcarea pe autostradă. Am deveni, astfel, singurul oraş din România care are inelul de centură închis complet. Cu toate avantajele care decurg de aici: degrevarea traficului din oraş, eliminarea pericolului de degradare a unor clădiri din cauza traficului mare şi multe altele.

3. Nu aţi spus nimic despre pasaje

Eusebiu Pistru. Nu am spus, pentru că am dorit să le amintesc la capitolul „provocări şi priorităţi personale”. Indiferent din ce ipostază, voi face absolut tot ce este omeneşte posibil pentru finalizarea celor două pasaje. Pe care, dacă nu ar fi fost nefericita schimbare a Guvernului în 2012, le-aşi fi putut trece la capitolul realizări, însă aşa situaţia se prezintă exact ca în mai 2012. Sigur, demararea proiectului, în 2009, derularea procedurilor, începerea lucrărilor în 2011, au reprezentat realizări, din păcate, nefinalizate. Din postura de deputat arădean şi membru al Comisiei de Transporturi, am încercat pe toate căile care stau la îndemâna unui parlamentar din opoziţie să conving puterea nou instalată în 2012 să renunţe la orgoliile politice şi să se gândească la cetăţenii Aradului, care nu merită să fie pedepsiţi pentru că au votat conform propriilor convingeri. Le-am explicat de zeci de ori că pasajele nu sunt doar ale arădenilor, ci de interes naţional, dar nu au ţinut cont de argumente. De aceea spun, sunt decis să definitivez, alături de echipa Aradului la Bucureşti, această problemă spinoasă.

4. Că vorbiţi de echipă, cât de numeroasă credeţi că va fi aceasta?

Eusebiu Pistru. Ţinta PNL Arad este cunoscută: dacă sondajele de opinie se vor dovedi corecte, vom avea doi senatori şi patru deputaţi. Vorbesc despre echipa parlamentară. Cât despre extinderea reprezentării echipei PNL Arad şi la nivelul executivului, aceasta, desigur, depinde de rezultatele la nivel naţional, care, sper eu, ne vor aduce la guvernare. Pentru Arad, pentru arădeni, ar fi excepţional de important să fie reprezentat, din nou, în Guvernul României. Echipa noastră a dovedit deja că este singurul partid din Arad care a avut capacitatea de a promova oameni în Guvern, de a promova imaginea şi interesele Aradului.

„Indiferent din ce ipostază, sunt hotărât să fac tot ce este posibil pentru finalizarea pasajelor”9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor