Inundati de doua ori intr-o zi

De Alin Gherasim
5Comentarii
Inundati de doua ori intr-o zi
Conducta de alimentare cu apă de pe strada Constantin Brâncoveanu s-a spart luni. De două ori.

ARAD. Vechimea tubulaturii din subsol, la nivelul întregului oraș, își spune cuvântul tot mai des. Conducta de alimentare cu apă potabilă de pe strada Constantin Brâncoveanu s-a spart luni, și nu o dată, ci de două ori. Curtea unui imobil a fost inundată, tot de două ori, de tone de apă și mâl. Povestea conductei-problemă începe cu aproximativ doi ani în urmă. Atunci țeava s-a spart, a „mâncat” pământul și nisipul de deasupra ei, iar o mașină parcată pe șoseaua de pe strada respectivă a fost înghițită de gropoiul care s-a făcut în urma eroziunii. Apoi a venit ziua de luni, 26 august, când, în jurul orei 8:30, aceeași conductă a pușcat din nou. Curtea familiei Dobi, care locuiește pe strada respectivă, a fost inundată de apa care a țâșnit din subteran. „Pe lângă că a fost inundată curtea și grădina, apa și mâlul au intrat și în garajul în care avem depozitate mai multe piese de mobilier și aparate electronice și electrocasnice”, ne povestește Emilia Dobi. O echipă a Companiei de Apă Arad s-a deplasat la fața locului, unde au început să sape și, după câteva ore, au cârpit țeava cu pricina. Însă, în momentul în care alimentarea cu apă a fost repornită, aceeași conductă a pușcat din nou, la un metru distanță față de prima defecțiune. Din nou, curtea, grădina și garajul familiei Dobi au fost inundate de apă și noroi. „Țeava a fost reparată, muncitorii au acoperit groapa cu nisip, după care au venit și au început să sape din nou”, ne spun păgubiții.

 inundati

Cer despăgubiri

Familia Dobi este hotărâtă să ceară despăgubiri Companiei de Apă Arad. În acest sens, arădenii au făcut poze la pagubele provocate de apă și de noroi, poze pe care vor să le prezinte conducerii companiei arădene. Păgubiții spun că țevile cu probleme, care se află în pământ de peste 40 de ani de zile, vor continua să se spargă fest până în momentul în care vor fi înlocuite. „Cu aceste cârpeli nu se va putea face treabă. Defecțiunile apar constant, singura soluție fiind înlocuirea țevilor”, spune un alt locatar de pe strada Constantin Brâncoveanu.

Asfalt nou

Pentru ca acest film să fie complet, trebuie să precizăm că strada Constantin Brâncoveanu a fost modernizată relativ recent. În urmă cu trei ani de zile șoseaua a intrat în proces de asfaltare totală. Nimeni nu s-a gândit, la acea dată, să înlocuiască înainte țevile vechi. Acum noul asfalt este spart constant pentru reparații la conducta de apă.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor